Cégvilág

Nem visznek, hoznak! Már Gödön készülnek a Samsung plazmák

Magyarországra telepítette át a szlovákiai Galántáról a plazmatévék gyártását a Samsung – írja a szlovák Pravda.

A hírt lapunk megkeresésére Kováts Botond, a Samsung Electronics Magyar Zrt. marketingkommunikációs vezetője is megerősítette, hozzátéve, hogy a profilt a gödi üzem vette át, ahol már jelenleg is folyik plazmapanelek szerelése.

A szlovák napilapban megjelent információk szerint a mostani döntés mögött, amely az ottani 3700 fős létszámból 400 dolgozót érint, a magyarországi béreknek a gyenge forint miatt erősödő versenyképessége áll.

A dél-koreai elektronikai cég a közép-európai térségben felváltva fejlesztette szlovákiai és magyar termelőüzemeit. A két ország közötti versenyben legutóbb éppen Galánta nyert, több százmillió dolláros beruházás keretében ott épülhet fel a világ legnagyobb LCD-gyártójának számító társaság folyadékkristályos kijelzőpaneleket előállító legújabb gyára.

A galántai bázis ma már a cég legnagyobb európai termelőegységének számít. Ott egyebek mellett LCD-tévék, monitorok, plazmaképernyők, nyomtatók készülnek.

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

forint Göd televízió lcd képernyő elektronika gyár nyomtató Samsung plazma monitor üzem tévé
Kapcsolódó cikkek