Cégvilág

Százezernél is többet adtak a pszichiátriai betegek műalkotásaiért

Pszichiátriai betegek művészetterápiás foglalkozásain készült alkotásokat árultak a „Day of Service” programon a Lilly munkaársai. A befolyt 118 ezer forintból a további foglalkozásokhoz szükséges anyagokat vásárolnak.

A Lilly magyarországi leányvállalata idén először csatlakozott az Eli Lilly and Company anyavállalat globális kezdeményezéshez. E szerint minden év májusában „Day of Service” programot tartanak, amelynek keretében világszerte dolgozóik tízezrei végeznek valamilyen közhasznú tevékenységet.

A vállalat társadalmi szerepvállalásának keretében évek óta elkötelezett támogatója a pszichiátriai betegek társadalmi reintegrációjának és a művészetterápia alkalmazásának Magyarországon, így a „Day of Service” is ehhez a területhez kötődött.

A cég hazai munkatársai árulták a Tárt Kapu Kreatív Életért pszichiátriai betegegyesület művészetterápiás foglalkozásain készült alkotásokat az Erzsébet téren rendezett művészeti vásáron. A kezdeményezés eredményeként több mint száz, a betegek által készített alkotás talált gazdára és összesen 118 ezer forint gyűlt össze, amelyből a művészetterápiás foglalkozásokhoz nélkülözhetetlen alapanyagokat vásárol a betegegyesület.

Day of Service pszichiátriai betegek
Kapcsolódó cikkek