Cégvilág

100 milliárdot fizethet a biztosító Jackson halála miatt

A londoni O2 arénában megrendezendő koncertsorozatot az AEG Live biztosította. A cégnek Michael Jackson halálát követően mintegy 300 millió font (96 milliárd forint) értékben kell jótállnia.

A búcsúkoncertként beharangozott sorozat a jövő hónapban kezdődött volna. A kezdetben tíz koncertre tervezett eseményt végül ötven előadásra módosították. Michael Jackon visszatérésének híre valóságos hisztériát keltett a rajongókban: még a jegyek árusításának megkezdése előtt 360 ezren regisztráltak, órák alatt 1 millió érdeklődő próbált meg jegyet vásárolni – írja a Times Online.

Ugyanakkora az énekes utolsó nyilvános szereplésekor tett megjegyzései ("nem tudom, hogy csinálok végig ötven koncertet, nagyon dühös vagyok") a lap szerint arra utalnak, hogy a menedzserek és hitelezők kivették az irányítást Jackson kezéből. A Jackson egészségi állapota miatti bizonytalanság légkörében a teljes koncertsorozat biztosítási értékét a Reinsurance magazin 300 millió fontra becsüli.

A héten az előadó PR-menedzsere bejelentette, hogy hamarosan extra jegyeket dobnak piacra. Randy Phillips, aki egyben a koncert kiagyalója is, nem csak arról beszélt, hogy Jackson ruháját 300 ezer Swarovski kristály díszíti majd, hanem azt is leszögezte, hogy "elcserélni a testét Jacksonéra". A menedzser ezzel az énekes egészségi állapotát vitató riportereknek válaszolt. Eközben ugyanis már hírek jelentek meg arról, hogy Jackson bőrrákban szenved, az értesüléseket a tanácsadók mindvégig erőteljesen visszautasították.

Michael Jackson csütörtökön esett kómába - közölték az illetékesek a The Times-szal. A popsztár otthonában lett rosszul, és nem lélegzett, amikor kórházba szállították. Magyar idő szerint éjjel fél kettőkör a megyei halottkém hivatala bejelentette, hogy Michael Jackson halott. A halottkém szerint a halál időpontja helyi idő szerint délután 2 óra 26 perc. Az első szakértői vélemények szerint a halál oka a keringés összeomlása volt, pontosabbat csak a boncolás után lehet majd mondani.

Az énekes halálát lesújtva fogadta az egész művészvilág. "A testvéremet vesztettem el, lelkem egy része távozott vele. Ő volt a tökéletes szórakoztatóművész, akinek munkássága örökre nyomot hagy a világon" - fogadta a halálhírt Quincy Jones, aki leghíresebb lemezeinek, az Off The Wallnak, a Thrillernek és a Badnak is producere volt. "Csak sírok a hír hallatán" - mondta Madonna. "Egy zsenit vesztettünk el, aki nemcsak a popzenének, hanem az egész zenének igaz nagykövete volt" - nyilatkozta Justin Timberlake, aki Jackót tartotta példaképének.

O2 Jackson biztosítás koncert
Kapcsolódó cikkek