Cégvilág

Érkezik az első netbook Google operációs rendszerrel

Az Acer a tervek szerint a harmadik negyedévben bemutatja az Aspire One netbook új változatát, amelyen a Google Android mobil operációs rendszere fut majd.

Az Acer PC Worldnek nyilatkozó csúcsvezetője szerint az új Aspire One 10 hüvelykes kijelzővel érkezik és a széria többi társához hasonlóan Intel Atom processzor hajtja majd. Jelenleg is kapható egy hasonló paraméterekkel rendelkező noteszgép Windows XP-vel.

Amennyiben az Acer elég gyors lesz, a világon elsőként mutathat be olyan netbookot, amely a Google kifejezetten mobil eszközökre fejlesztett operációs rendszerével működik. Ezzel a gyártó megelőzheti riválisait, köztük a Guangzhou Skytone Transmission Technologies-t, amely pedig már a tesztelési időszak végén tart a saját modelljével.

Jim Wong, az Acer globális termékmenedzsere a fejlesztésről úgy nyilatkozott: az Android egyre elterjedtebb lesz és a cég szerint komoly fejlesztési lendület áll az operációs rendszer mögött. Az Acer a Computex konferencián már bemutatott egy olyan notebookot, amelyen a felhasználó választhat az Android és a Windows XP között, de Wong megerősítette: a harmadik negyedévben piacra kerülő PC-n már kizárólag a Google rendszere fut majd. Az árral kapcsolatban nem bocsátkozott részletekbe, de annyit közölt: a modell vélhetően olcsóbb lesz, mint a Windows XP-vel szerelt társai.

netbook operációs rendszer Android noteszgép XP Google acer PC
Kapcsolódó cikkek