Cégvilág

Kommunista tiltás - Nem lehet kínai a Hummer

A kínai Nemzeti Fejlesztési és Reform Bizottság várhatóan elutasítja majd a Sichuan Tengzhong Heavy Industrial Machinery-nek a Hummer megvásárlására vonatkozó kérését.

A Reuters a kínai állami rádióra hivatkozva ad hírt arról, hogy a speciális járműveket és úttechnikai berendezéseket gyártó cég előreláthatólag nem kap engedélyt arra, hogy megvásárolja a Hummer márkát a General Motorstól.

A hivatalosnak tekinthető közlés szerint a Sichuan Tengzhong nem rendelkezik a Hummer irányításához szükséges tapasztalattal, ráadásul a márka a benzinfaló óriások ikonja, ez pedig nem felel meg a kínai kormánynak a környezetbarát autók gyártását ösztönző irányvonalával.

A kínai vállalatok csak számos állami intézmény jóváhagyásával kezdeményezhetnek külföldi befektetést. Az amúgy is bonyolult szabályozás múlt pénteken tovább szigorodott: ekkortól a Nemzeti Fejlesztési és Reform Bizottságnál kell engedélyt kérni, mielőtt egy kínai vállalat bármilyen tengerentúli akvizícióval kapcsolatos szerződést aláírna.

General Motors autó akvizíció márka Hummer
Kapcsolódó cikkek