Cégvilág

Még a kínaiaké lehet az Opel - A könyvelést nézegetik

A Magna vállalatcsoporttal kötött előzetes megállapodás ellenére a szintén az Opel kezére pályázó kínai Beijing Automotive Industry Corporation (BAIC) a héten látogatás tesz az autógyárnál és annak könyvelésébe is betekint.

Az Opel sorsa látszólag lezárult, amikor megszületett a megállapodás a Magna, a GM és a német állam között. Az autógyár jövője azonban nyitott kérdés maradt – legalább is erre engednek következtetni az azóta megszületett jelentések.

Most az Opelt menedzselő egyik tröszt vezetője nyilatkozott a Handelsblattnak arról, hogy továbbra is várják a befektetői ajánlatokat. A lap AFP által idézett közlése szerint a kínai BAIC konszern képviselői a héten az Opel vezetőivel tárgyalnak és a vállalat könyvelésébe is betekintenek, csakúgy, mint a korábban szintén pályázó Ripplewood befektetési alap.

Fred Irwin a német lapnak adott nyilatkozatában ezzel kapcsolatban leszögezte: minden érdeklődő fél egyenlő jogokkal rendelkezik az információk megszerzése terén. Az Opel illetékese hozzáfűzte, hogy a Magnával kötött előzetes megállapodás nem jelent szerződési kötelmet. "Több ajánlatról is tárgyalunk, az ügy kimenetele nyitott" – mondta Irwin.

német GM autógyár Magna Opel BAIC
Kapcsolódó cikkek