Cégvilág

Munkahelymegőrzési pályázat ingyenes segítséggel!

A gazdasági recesszió következtében már a milliós éves forgalmat lebonyolító nagyvállalatok is elkezdték tipikus költségcsökkentő akcióikat.

A további negatív hatásokat elkerülve, valamint a talpraállás és a fizetőképesség biztosítása érdekében elsősorban a munkahelyek megtartására kell fókuszálniuk, amelyhez most pályázat útján uniós segítséget is igénybe vehetnek. A Társadalmi Megújulás Operatív Program (TÁMOP 2.3.3/B.) egyedülálló uniós pályázati lehetőséget kínál a nagyvállalatok számára a gazdasági válság áthidalására, ezúttal a munkavállalók szakmai készségének és tudásának fejlesztésével.

A TÁMOP 2.3.3/B. "Munkahelymegőrző támogatás képzéssel kombinálva" kizárólagossága abban rejlik, hogy az Új Magyarország Fejlesztési Terven belül nem volt még arra példa, hogy nagyvállalatok részére milliárdos megpályázható összegek álljanak rendelkezésre. Az összesen 10 milliárdos keretösszegű támogatást egy olyan programon belül hirdették meg, amelynek célja hosszú távon a vállalkozások alkalmazkodóképességének és versenyképességének növelése, valamint a munkavállalók munkaerőpiaci helyzetének javítása, a képzettségi szintjének és az általuk végzett munka hatékonyságának növelése.

Rövidebb távon pedig a munkahelyek megőrzése - a munkaidő átszervezésével, az alkalmazottak munkában töltött idejének csökkentésével a vállalkozások foglalkoztatási potenciáljának megtartása, illetve a munkanélkülivé válás megelőzése. A támogatás megszerzéséhez a DFT-Hungária most térítésmentes segítséget nyújt, és ingyenesen vállalja minden vállalkozás számára a pályázatok beadásának menedzselését.

munkahelymegőrzés elbocsátás Nemzeti Fejlesztési Ügynökség TÁMOP válság pályázat
Kapcsolódó cikkek