Cégvilág

Újdonságok a GINNT EXPO-n

Idén első alkalommal rendezik meg a Nemzetközi Innovációs Megoldások Kiállítását Budapesten 2009. június 10-11. között. A kiállításon számos szakterület legfrissebb technológiai megoldásai mutatkoznak be. A kiállítók pár érdekességet közzé tettek a látnivalók közül.

A kétnapos GINNT EXPO (Global Innovation Technologies Expo) célja, hogy egy helyen mutassa be mind a szakmai mind pedig a szélesebb felhasználói közönségnek a fenti területek újdonságait. A kiállításon az érdeklődők a legtöbb megoldással helyben is megismerkedhetnek, szakértő cégek képviselőinek segítségével próbálhatják ki, modellezhetik le saját működési folyamataikat.

Újdonságok, látnivalók a kiállításon:

1., Vásárlás mobilkóddal, a legfontosabb kulcsszavak: 

Mobile Ticketing - A két dimenziós DataMatrix kód használatával a papír alapú meghívók és jegyek ideje lejárt. A jövőben ezek egyenesen a telefonra érkeznek majd. A rendszer használatával az ügyfél adatbázis folyamatosan frissíthető, az ügyfelekkel való kommunikáció pedig kiegészül a mobil telefon által biztosított új marketing kommunikációs csatornával.

Mobile Couponing - A DataMatrix és a Couponing rendszer segítségével a fogyasztói akciók, vagy kedvezményes vásárlást biztosító klubtagok részére sem kell már a jövőben levélben vagy e-mail-ben kommunikálni.

Mobil Marketing - A mobil telefon marketing kommunikációban való használatához fejlesztett alkalmazásaink és kommunikációs mechanizmusaink sikerességét hatékony, és a megrendelők által visszaigazoltan sikeres kampányok bizonyítják. A DIMOCO cég a GINNT EXPO-n mutatja be új high-end termékét, mellyel a nagyvárosi tömegközlekedés is átláthatóvá, megtervezhetővé válik a felhasználó mobiltelefonján.

2., QR készítése a Kitchen workshopon:

A QR kód workshopon munkatársaink segítségével fizikai QR kódokat generálhatnak azérdeklődők. Előre félig kitöltött QR sablonokat egészíthetnek instrukciók alapján az expon résztvevők. Kitöltés után kamerával dekódolhatják a kirakott ábrákat az emberek. A KitchenBudapest munkatársai végig segítik a folyamatot. A fizikai QR kódok LEGO-ból és műanyag gyerekmozaikból, valamint filctollal való rajzolással készülnek. A QR kód üzenetek pedig aforizmákból, idézetekből álló szöveges üzenetek. Igény esetére akár elvihető, az érdeklődő teljes nevét tartalmazó QR kód is készülhet! A KIBU Innováció Nonprofit Kft(www.kitcghenbudapest.hu) a workshopot 2009. június 10-11.között tartja meg a GINNT Expo helyszínén, naponta 13:00 és 17:00 között.

3., VONALKÓD Rendszerház - M3 SKY RFID kézi számítógép

Az M3 kézi számítógépet elsősorban folyamatos mozgásban lévő felhasználók számára fejlesztették, ahol elsődleges szempont a robusztus kialakítás és a vezeték nélküli kommunikációs lehetőségek széles skálája. Az M3 elérhető GSM/GPRS/EDGE, WLAN vagy Bluetooth kapcsolattal, amely az egyedi igényeknek megfelelően biztosítja a folyamatos on-line nyomonkövetést, valamint további eszközökkel való összekapcsolási lehetőséget. Az M3 modellek 3 fő változatban érhetők el: RED, GREEN, SKY amelyek az operációs rendszer, memória, processzor kapacitás, vezeték nélküli kommunikáció és az AutoID perifériák tekintetében térnek el egymástól. A Sky modell beépített RFID olvasóval rendelkező változatával lehetőségünk van új típusalkalmazások kialakítására, amelyek növelik az egyes tevékenységek átláthatóságát. Példaként kiragadva a létesítményüzemeltetés területét, ahol az RFID eszközökkel lehetőség van az egyes gépészeti elemek (liftek, klímák, stb.) egyedi azonosítására. Az RFID technológia nagy előnye ilyen alkalmazásoknál nem csak az információhoz való korlátozott hozzájutás illetve, hogy nem kell közvetlenül rálátnunk az adathordozóra, hanem a helyben történő adatmódosítás is. Például egy lift esetében az utolsó karbantartás dátuma, és az azt végző személy neve is újra és újra felírható a helyszínen rögzített RFID adathordozóba. Az M3 sorozat ideális eszköz lehet terítőrendszerekhez, mobil ellenőrzéshez, de számos kiegészítőjének (2D olvasó, pisztolynyél) segítségével az ipari rendszerekben is megállja a helyét.

4., Mobile Engine: PDA alkalmazás már orvoslátogatók számára is

A Mobile Engine által kínált mobil alkalmazással az irodán kívül tevékenykedő munkatársak jelenlegi jelentési folyamatát teljesen elektronikussá és mobillá alakíthatja az ügyfél. A munkatársak által a PDA-kon kitölthető űrlapok, adatlekérdező formok a felhasználó cég igényeire szabhatóak, a jelentési folyamat könnyedén személyre szabható. A mobiltelefonról érkező jelentések fényképet, GPS koordinátát, leolvasott vonalkód adatot, aláírást is tartalmazhatnak az ügyfél egyéni beállítása szerint. A vonalkód leolvasó segítségével könnyen regisztrálhatók a szerződések, gyógyszerek, vagy egyéb termékek. A Mobile Engine rendszerrel az orvoslátogatók vezetője nyomon követheti percre pontosan a kollégák napi munkáját, és automatikusan megkapja az általa kívánt statisztikákat, kimutatásokat. A Mobile Engine szolgáltatási alapon, havidíjasan kínálja megoldását, azaz az ügyfeleket nem terheli semmilyen fejlesztési vagy egyszeri szoftverdíj.

5., Mobil Innovációs Központ-BME: Gesztus alapú vezérlés intelligens munkakörnyezetben

A demo egy olyan rendszert mutat be, mely néhány ezer forintos egyszerű eszközöket alkalmazva megvalósítja a nagyságrendekkel drágább interaktív táblák funkcióit, sőt jóval túlmutat azokon! A rendszer két alapvető eleme egy infravörös jeladót tartalmazó toll, illetve egy infrakamera. A kamera érzékeli a toll mozgását a térben, és a mozgásnak megfelelő parancsokat küldi majd el a központi számítógépnek, Bluetooth interfészen keresztül. Ezáltal lehetővé válik egyrészt az, hogy a számítógép képét bármilyen felületre vetítve, a tollal emuláljuk az egér funkciókat. Másrészről a rendszer képes bizonyos mozdulatsorokat, gesztusokat felismerni és a hozzájuk rendelt feladatokat végrehajtani. Ezáltal lehetővé válik például egy prezentáció elindítása vagy léptetése egyetlen mozdulattal, de megoldható a terem redőnyeinek, világításának vagy klímarendszerének irányítása is.

6., Szilánkokra törött vagy vízbe esett a hdd?! - NetCenter

A fő témájuk az adatmentés, helyreállítás mindenféle sérült adattárolóról, több érdekes esetet jelenítenek meg a kiállításon. (pl: karcos lemezes hdd, tűzben megégett hddk, folyóból kihalászott hdd, szilánokra tört lemezes hdd, széndékosan megsemmisített tárolók, pendrive-ok, ssd, néhány látványos szerszám és eszköz) Az érdeklődő látogatóink tájékozódhatnak a mostani tárolás-technológiákról, a hdd-k fejlődéséről, új megoldásokról, a legújabb technikai trükkökről. Szintén idekapcsolódó téma a biztonságos adattárolás és adatkezelés.

7., Hogyan nyomtassunk datamátrixot? - AMSY Jelöléstechnika

A kiállításon a Videojet legújabb tintasugaras feliratozó készülékét mutatják be a VIDEOJET 1510-et, amely vonalkódok mellett, Datamatrix kód nyomtatására is alkalmas! A termék különlegessége, hogy míg az egy-kétfúvókás kiskarakteres feliratozók (VIDEOJET 43s, Excel, 1510, stb) által nyomtatható vonal és kétdimenziós kódok ugyan gyakran kielégíthetik a jó olvashatóság követelményeit, de a GS-1 szabványok szigorú igényeihez történő igazodás ma még nem lehetséges. A szállítószalagon mozgatott kartonok oldalára kiváló olvashatósággal nyomtathatók különböző méretekben az igényelt vonalkódok Piezzo-kristályos fejjel rendelkező nagykarakteres nagyfelbontású nyomtatókkal, de a GS1 követelményeit csak a nagyobb méretű kódok elégítik ki. Az utóbbi időben a kiskarakteres nyomtatók egyre nagyobb versenytársai a lézeres jelölők, melyek közül vektoros nyalábmozgatásúak (mint pl. a Videojet típusok) alkalmasak kiváló kódok nyomtatására, de inkább csak az iparban, alkatrészek, csövek jelölésére. Néhány éve jelentek meg a szokásos HP patronokkal működő jelölő készülékek, melyekkel akár igen nagy sebességgel nyomtathatók kiváló minőségű vonal és kétdimenziós kódok. Számukra inkább a jelölendő felület jelent korlátokat, hiszen ezek a fúvókák olyan miniatűrök (akár 600 DPI felbontás is elérhető), hogy a gyorsabb száradási időt követelő munkákhoz szükséges tinták akár néhány mp-es állás után is beszáradhatnak a fejbe. Úgyszintén a a kód mérete, hiszen az jelenleg 12,5 mm magas, és ha több patronnal magasabb kódot kívánnánk írni, a vonalak csatlakoztatása rendszerint kívánnivalót hagy maga után. A fenti készülékek mind a termék, csomagolóanyag érintése nélkül működnek, így kisebb-nagyobb pontatlanságokra mindig lehet számítani. A kódnyomtatás minősített eseteiként tekinthetjük a fólia felülnyomtatókat és a címkenyomtatókat, melyek előírás szerinti méretű és minőségű vonal és kétdimenziós kódokat nyomtathatnak. A Videojet feliratozók többsége számítógéppel összekapcsolható vagy hálózatba köthető saját IP-címmel.

VG Online-->

vonalkód adatmentés mobilkód datamátrix ginnt expo
Kapcsolódó cikkek