Cégvilág

660 millió eurót kínál az Opelért a kínai konszern

A General Motors megerősítette: a Beijing Automotive Industry Holding Corporation (BAIC) a csütörtöki határidő előtt nyújtott be ajánlatot az Opel többségi tulajdonrészére arra az esetre, ha a korábban vásárlóként kiválasztott Magnával folytatott tárgyalások megszakadnának.

A GM szóvivője szerint a kínai konszern az Opel könyveinek áttekintését követően nyújtotta be ajánlatát, amely nem bír kötelező erővel. Ezzel még szorosabb lett a General Motors német leányáért folytatott verseny – írja a BusinessDay.

Az anyavállalat közlése szerint a BAIC ajánlatát megvizsgálják, miközben  kanadai Magnával tovább folytatódnak a tárgyalások.

A Magnát májusban választotta ki a német kormány az Opel potenciális vásárlói közül. Az informátorok szerint azonban a céggel folytatott tárgyalásokat megakasztotta a GM tulajdonában lévő design- és technológiai jogosultságok rendezésével kapcsolatos nézeteltérés. Korábban a Magnában dolgozó források úgy nyilatkoztak, hogy a vállalat már holnap szeretné elfogadni az Opellel kapcsolatos üzleti tervet.

Karl-Theodor zu Guttenberg a Westdeutsche Allgemeine Zeitung (WAZ) hétfőn megjelenő számában elmondta, hogy a kanadai Magna autóipari beszállító július közepén már szerződést szeretne kötni, mindamellett még sok a megválaszolatlan kérdés. A miniszter szerint a dolgok jelenlegi állása mellett "bárki tehet még ajánlatot".

General Motors GM Magna Opel BAIC
Kapcsolódó cikkek