Cégvilág

Csúcson az irodai bérbeadás

Egyre több a költözéssel nem járó hosszabbítás a fővárosban

Az idén a második negyedévben összesen 118 118 m2 irodaterületet adtak bérbe Budapesten, ez a tavalyi utolsó negyedévet leszámítva az eddigi legmagasabb érték a fővárosi piacon. Az irodák iránti kereslet 27 százalékát az előbérleti szerződések adták a még építés alatt álló projektekben, míg 33 százalékát a már elkészült, üres területekre aláírt új szerződések tették ki.

Ugyanakkor a bérleti tranzakciók növekvő hányada a költözéssel nem járó hosszabbítás, amikor a bérlő a lejárt szerződését ugyanazon a helyen maradva tárgyalja újra. A múlt negyedévben a teljes bérbeadás 40 százaléka ilyen tranzakciókból adódott – derül ki a Budapesti Ingatlan-tanácsadók Egyeztető Fóruma (tagjai: CB Richard Ellis, Colliers International, Cushman & Wakefield, DTZ, Jones Lang LaSalle) friss összesítéséből.

A legnagyobb bérleti tranzakció a negyedévben a Budapest Bank előbérleti szerződése volt a részben építés alatt álló GTC Metro teljes épületére (16 740 m2). Méretét tekintve említésre méltó még a Raiffeisen Bank hosszabbítása az Akadémia Bank Center épületében (11 880 m2), illetve a British Petroleum szerződése a Haller Gardensben (6210 m2).

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható!

irodabérlés ingatlan ingatlanpiac
Kapcsolódó cikkek