Cégvilág

Dresszmizéria: hamar tönkremegy a szupermodern úszóruha

Rendben van minden, így a "ruhaügy" is lezárult a magyar úszók házatáján, akik csütörtökön repülnek el Rómába, a vizes világbajnokságra, ahol versenyeik vasárnap kezdődnek.

"Túl vagyunk a dresszmizérián, megnyugodtak a kedélyek, már csak a gyerekeknek kell jól szerepelniük a vb-n a szupermezekben - adott helyzetjelentést Kiss László szövetségi kapitány kedden az MTI-nek. - Szerencsére győzött a józan ész, végül is nem nekünk kellett, vagy 180 nemzeti szövetség képviselőivel egyetemben, személyesen kiutaznunk az olasz fővárosba, hogy a FINA, a nemzetközi szövetség lepecsételje, ezzel jóváhagyja azokat az úszóruhákat, amelyekben a versenyzők indulhatnak a világbajnokságon - írja a BEOL.

Ez a feladat a sportszergyártó cégekre maradt, amúgy teljesen logikusan. A mieink - bár a lehetőséget megkapták az alkalmi mezcserére - maradtak a szövetség régi partnere, az Arena termékeinél, a szerintem a világon a három legjobb közé tartozó X-Glide típusban fognak úszni valamennyien."

A szakvezető elmondta, hogy ebben a modellben gyakorolhatott az elmúlt hetekben a római úszóküldöttség mind a 16 tagja, valamennyien megkapták a rájuk szabott, és lepecsételt, hivatalos vb-dresszt, a további engedélyezett darabokat kint, Rómában kapják majd meg.

"Egy példány nem elég, hiszen csak pár alkalmat bírnak ki ezek a szupermodern úszóruhák, néhányszori használat után tönkremennek, tehát több példány is kell belőlük, hogy ne legyen gond Rómában.

Amúgy 20 perccel a versenyük előtt kell az úszóknak jelentkezniük az úgynevezett first call roomban, ahol a FINA-ellenőrök megnézik, alaposan leellenőrzik a viselni óhajtott dresszt, hogy teljesen rendben van-e, csak egyet hord-e az illető, s ha megvan a rábólintás, akkor mehetnek át a másik szobába, a last call roomba, innen vonulnak ki a starthoz, amikor szólítják őket."

Kiss László amúgy - szavai szerint - "látatlanban" elfogadná a világhírű sportági szaklap, a Swimming World Magazine friss számában megjelent jóslat "eredményhirdetését", amely szerint a magyar úszók közül ketten, Cseh László és Gyurta Dániel lesz dobogós a római vb-n, ráadásul úgy, hogy utóbbi ezüstérmes lesz 200 m mellen, Csehet pedig a szakmai vélekedés szerint a 200 m pillangó és a 200 m vegyes második helye után világbajnokká avatják 400 m vegyesen.

"Örülök, ha így gondolják az amerikaiak, bár én nem szeretek jósolgatni, inkább csak a reményeimről beszélek. Tartom azt, hogy három érem benne van a csapatunkban, de persze lehet több is, az élet átírhatja, túlteljesítheti a várakozásainkat. Én hiszem továbbra is, hogy Cseh Laci, Gyurta Dani és Kis Gergő a dobogóra állhat, és mellettük Verrasztó Evelyn és Hosszú Katinka is közel lehet az éremhez" - mondta a szövetségi kapitány.

úszó dressz ruha Kiss László
Kapcsolódó cikkek