Cégvilág

Palik László bőgeti a motort – Red Bull Street Parade, fotók

Tegnap este, a Forma-1 Magyar Nagydíj szabadedzésének előestéjén zajlott le az idei második Red Bull Street Parade a Budai Várban.

A 18 órakor kezdődő utcai parádét Besenyei Péter Red Bull Air Race pilóta 10 perces légi bemutatója nyitotta meg, amelyet az ünnepélyes megnyitó követett az I. kerületi polgármester dr. Nagy Gábor Tamás részvételével. A Forma-1-es hivatalos biztonsági autó, a Safety Car volánjánál Bernd Maylander vezette fel a négykerekűek parádéját.

A Red Bull Racing autójának motorját először Palik László bőgette fel, hogy a 3km hosszú, rendkívül technikás pályán megmutassa mit is tud egy 800 lóerős Forma-1-es gép. Őt követte a Peugeot 307 WRC, majd a volt Forma-1-es pilóta, Christian Danner száguldott végig a Palota út-Attila út- Dózsa György tér- Palota út-Attila út- Dísz téren elkerített útvonalon.

Míg az este egyik leginkább várt pilótája, David Coulthard felkészült, a Dakar Team és a Honvéd Dream Team bemutatóját élvezhette a nyári hőségben a közönség, illetve a Danubius Pirítós műsorvezetőjének, Sebestyén Balázsnak a Safety Carból való élő bejelentkezését hallgathatta végig.

A rendezvény csúcspontjaként a tavaly visszavonult David Coulthard most is megmutatta, hogy nem véletlenül töltött el 15évet a száguldó cirkusz világában. A jelenleg a Red Bull Racing tanácsadójaként és a BBC szakkommentátoraként tevékenykedő Coulthard annyira élvezte a benzingőz szagát és a kanyargós, macskakövekkel nehezített pályát, hogy egy ráadáskörrel toldotta meg a parádé hangulatát, így összesen három kört tett meg, sokszor mindössze 1-2 méternyi távolságra a tomboló tömegtől.

David Coulthard elmondása szerint rendkívül élvezte a bemutatót a helyenként igencsak hepehupás pályán, amely így pályafutása leglassabb "futamának" bizonyult.

A Red Bull Street Parade sorozatban ötödször került megrendezésre hazánkban, amelynek a tegnapi rendezvénye a Hungaroring Fest nyitóeseménye is volt egyben.


[enews_gallery id='251654']

Coulthard Red Bull parádé
Kapcsolódó cikkek