Cégvilág

Engedett a Sony – Jelentősen csökken a Playstation ára

A videójáték konzolok forgalmazói között élesedik a verseny. A Sony eladásai csökkentek, így a vállalat 100 dollárral csökkenti a Playstation 3 két verziójának árát az egész világon.

A 80 gigabájtos Playstation 3 (PS3) ára a csökkentéssel 299 dollárra mérséklődik, a 160 gigabájtos verzió pedig a jövőben 399 dollárba kerül majd. A Sony az árcsökkentéssel kapcsolatos bejelentéssel egyidőben közölte: szeptember elején egy karcsúbb, könnyebb, 120 gigabájtos memóriával szerelt PS3 is a polcokra kerül, szintén 299 dolláros áron - tudósít az AP.

A konzolt 2006-ban mutatta be a Sony, akkor ára elérte a 600 dollárt is. Az NPD Group múlt héten közétett felmérése szerint júliusban mindössze 122 ezer darab fogyott a Sony termékéből, miközben 203 ezer Microsoft Xbox 360 és 252 ezer Nintendo Wii talált gazdára.

Új sikerjátékok híján és a gazdasági válság következtében a konzol üzletág gyengélkedett az év eddig eltelt időszakában. Az előző év hasonlói időszakához képest 14 százalékkal csökkentek az eladások az Egyesült Államokban, vagyis az ágazatnak igencsak rá kell erősítenie, ha pluszban szeretné zárni az évet. Az elemzők további árcsökkentésekre számítanak a gyártók részéről.

PLAYSTATION Wii Nintendo konzol videójáték Sony Microsoft Xbox
Kapcsolódó cikkek