Cégvilág

"Szűz" területek a fővárosban - Palotára megy a tőke

Vannak még felfedezetlen területek a fővárosban. Nem csupán a divatos budai vagy pesti zöldövezetekről, a Duna-partól vagy a budai peremkerületekről van szó.

Egyre több beruházó igyekszik „szűz” területeket találni, ahol vagy lepusztult, beépítetlen környéken vesz hatalmas telket, vagy bontással jut hozzá a beruházási területhez. Rákospalotán és Újpalotán is ez a helyzet. Az Amerikai Ház Kft. és az Indotek csoport is városrészközpontot akar létrehozni, akcióik azonban eltérő szakaszban vannak.

Közel 50 milliárdos beruházási terv készült Rákospalota új városközpontjának kialakítására. A volt növényolajgyár lepusztult, tízhektáros iparterületén 2010-től 2020-ig megvalósuló fejlesztésben a beruházó Indotek csoport lakásokat, valamint kereskedelmi és szolgáltatási célú ingatlant épít fel.

A településrendezési szerződés tervezetében száz-száz férőhelyes óvoda és bölcsőde, továbbá egy többfunkciós orvosi rendelő is szerepel.

A Rákospalota központjában fekvő területen jelenleg elhagyott vagy csak részben hasznosított, lepusztult iparépületek állnak. A talaj mentesítése a nehézfém- és olajszármazék-szennyezettségtől már folyamatban van, előreláthatólag 2010-ben befejeződik.

Ezt követően még ugyanabban az évben kezdődhet a három ütemre tervezett, 49,5 milliárdos városrész-rehabilitációs beruházás első üteme. A beruházó Indotek csoport ütemenként 450 lakás és 4000 négyzetméter vegyes funkciójú épület átadását tervezi, így 2020-ban összesen 1350 lakás, valamint 12 000 négyzetméter kereskedelmi és szolgáltatási célú ingatlan áll majd a Közvágóhíd utca–Csobogós utca–Énekes utca–Pisztráng utca–Anyácska utca–Károlyi Sándor út által határolt területen. Az önkormányzat és a beruházó között megkötésre váró szerződés tervezete írja elő a bölcsőde és az óvoda, valamint a rendelőintézet felépítését.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

Indotek rákospalota önkormányzat beruházó amerikai ház iparépület peremkerület
Kapcsolódó cikkek