Cégvilág

Bankok és a Közép-Európai Egyetem is megrendelte már a H1N1 vírus elleni vakcinát

Már 1520 csomag új influenza elleni védőoltást szállított ki az Egészségügyi Készletgazdálkodási Intézet (EKI) a gyógyszertárakba, pedig csak mától lehet azt igényelni. Több pénzintézet és a Közép- Európai Egyetem is megrendelte már a vakcinákat. A maximált ár 1930 forint.

Az EKI-nél lehet megrendelni a cégeknek és a különféle szolgáltatóknak, intézményeknek a H1N1 influenza elleni oltóanyagot - mondta a VGO-nak Kárpáti Zsuzsanna, az intézet főigazgatója. Eddig több gyógyszertár és egészségügyi szolgáltató jelentette be az igényét. Köztük több bank, logisztikai és repülőtéri szolgáltató szerepel.

Az egészségügy és a nemzetgazdaság
Világgazdaság XIX. egészségügyi konferencia
2009. október 29.

A Közép- Európai Egyetem a tanárok mellett a hallgatóknak is rendelt a vakcinából. A vállalatoknál és a különféle intézményekben, más munkahelyeken a foglalkozás-egészségügyi orvosok gyűjtötték össze az igényeket, ők adják be az oltást. A főigazgató elmondta azt is: az egészségügyi szolgáltatóknál a betegekkel foglalkozó orvosok, ápolók, asszisztensek térítésmentesen jutnak az oltáshoz, a többieknek fizetni kell érte.

Azok a munkahelyek és patikák, amelyek már beadták az igényüket, a jövő héten megkapják a szállítmányt. A vakcinákat húsz darabos csomagolásban szállította le az Omninvest az EKI raktárába, onnan - bontás nélkül - viszik tovább a megrendelőkhöz. A maximált ár 1930 forint lehet, ennél csak olcsóbban adhatják el azt a gyógyszertárakban.

A gyártó folyamatosan tölti fel az EKI készleteit, így az igényeket ki tudják elégíteni. Közben leszállította a gyártó a szezonális influenza elleni vakcinákat is az EKI-nek. A szakemberek szerint az oltás után körülbelül 10 nap múlva alakul ki a védettség.

Kárpáti Zsuzsanna H1N1 oltás
Kapcsolódó cikkek