Cégvilág

Lelassítja magát a laptop ha sokat fogyaszt

A HP bemutatta két új, üzleti célú noteszgépét, a ProBook 6445b-t és a ProBook 6545b-t, melyeket olyan szoftverrel szereltek fel, amely rendszeresen méri és a takarékosság követelményei szerint alakítja az energiafogyasztást.

A cég szerint a Power Assitant szoftver a segíthet a cégeknek az energiaköltségek csökkentésében. A program napi, havi vagy éves fogyasztást is mér és az adatok betáplálásával az adott időszak áramköltségét is kiszámítja.

Mint arról a PC World beszámol, a szoftver a takarékossági céloknak megfelelően módosítja a számítógép működését, például csökkenti a monitor fényerejét, kikapcsolja a vezeték nélküli hálózatot vagy lassítja a processzort. A felhasználók által beállítható energiafelhasználási profilok segítségével hatékonyabb az akkumulátorok használata. Mivel a program részletes, diagramokkal ábrázolt kimutatást készít az egyes elemek fogyasztásáról, a HP szerint pontosabb képet ad a tulajdonos számára, mint vetélytársai.

A laptopokról összegyűjtött adatok egy központi szerverre továbbíthatóak, amelyeket elemezve a rendszergazdákkal távolról menedzselhetik a céges számítógépek fogyasztását, például beállíthatják, hogy azok gyakrabban hibernálódjanak. A cég közlése szerint az egyelőre csak a fent említett két modellben használt rendszer a jövőben más noteszgépekre is telepítik majd.

processzor laptop noteszgép HP monitor
Kapcsolódó cikkek