Cégvilág

Nyolc HD adást rögzít egyszerre – Új "agy" a Toshiba tévéjében

A Toshiba bemutatta első Cell processzorral szerelt televíziót. Az eddig a Playstationökben használt "agy" beépítésével a gyártó szeretné megkülönböztetni magát vetélytársaitól.

A Cell Regza televízió számtalan extra képességgel rendelkezik, többek között képes arra, hogy egyszerre nyolc HD csatorna műsorát rögzítse. Az 55 hüvelykes képátlójú készüléken négy évig dolgozott a Toshiba, a cég így elsőként mutat be Cell processzorral szerelt televíziót – tudósít a PC World.

A televízió mintegy két millió forintnak megfelelő összegért kerül a polcokra Japánban és az eddig a Playstationökben használt processzornak köszönhető képességei a gyártó reményei szerint előnyt jelentenek majd számára. A készülék 2010-ben jelenik meg az Egyesült Államokban, majd Európában, de a részletek még nem ismertek.

A Cell chipet a Toshiba, a Sony és az IBM közösen fejlesztette ki. Az egy magra és nyolc társprocesszorra épülő szerkezet a videófeldolgozással kapcsolatos legnehezebb feladatok specialistája. Egy átlagos Toshiba televízióhoz képest a Cell Regza száznegyvenszer nagyobb aritmetikai kapacitással rendelkezik.

chip HD toshiba Cell televízió Sony IBM
Kapcsolódó cikkek