Cégvilág

Tíz millió dollár, ha nem elég gyors – Kihívta az IBM-et az Oracle

Az Oracle vezérigazgatója nyílt támadást intézett az IBM ellen. Larry Ellison szerint, ha cége és a Sun egyesül, a létrejövő konszern elég erős lehet a Kék Óriás legyőzéséhez.

Larry Ellison az Oracle Open World konferenciájának megnyitóján beszélt arról, hogyan egyesítik képességeiket a hardver innovációban erős Sunnal. "Győzni fogunk, készen állunk arra, hogy versenybe szálljunk az IBM-mel. A Sun és az Oracle együtt kellően felkészült ahhoz, hogy fellépjen az óriás ellen" – idézi az Oracle vezérét az AFP.

Ellison konkrét ajánlatba foglalta kihívását: mint mondta, ha bármelyik cég úgy tapasztalja, hogy a Sun-Oracle rendszer nem fut legalább kétszeres sebességgel, az Oracle tíz millió dollárt fizet kárpótlásul. "Egyébként, IBM, beszállhatsz a versenybe" – szúrt oda az Oracle-vezér.

Az üzleti szoftverekre specializálódó Oracle részvényesei már korábban jóváhagytak a Sunba történő befektetést, amelyet jelenleg az EU versenyfelügyelete vizsgál. Az 5,17 milliárd dolláros akvizíció várhatóan 2010 januárjában zárul le.

sun oracle hardver szoftver IBM
Kapcsolódó cikkek