Cégvilág

U2 élőben - A legnagyobb koncert a YouTube-on!

Vasárnap Kaliforniában lép fel a U2. A 96 ezer fős koncertet a YouTube látogatói élőben nézhetik végig. Ez az eddigi legnagyobb koncert, amely élő internetes közvetítésen (streaming) is elérhető.

Paul McGuinness, a U2 menedzsere a Daily Telegraph-nak elmondta: az együttes mindig is tervezett ehhez hasonló eseményt és mivel a Los Angeles-i koncertet filmre rögzítik, ez a tökéletes alkalom, hogy "a partyt a stadion határain kívülre is kiterjeszzék".

A koncertet 16 ország polgárai élőben követhetik, a YouTube-on és a U2 hivatalos weboldalán pedig közvetlenül a rendezvény befejezése után teljes hosszában lesz elérhető. A videómegosztó fejlesztési igazgatója lelkesen nyilatkozott a koncertről, mellyel – mint fogalmazott – a YouTube a világ egyik legnagyobb bandájának fellépésének részesévé válhat.

A Google tulajdonában lévő portál közlése szerint a szokásos módon banner hirdetések jelennek majd meg a koncert alatt. A nézők a koncert közben véleményt cserélhetnek a Twitteren és adományokat küldhetnek Bono jótékonysági alapítványának.

élő U2 Google los angeles koncert közvetít youtube
Kapcsolódó cikkek