Cégvilág

A fiatalok a multikat szeretik – Íme, a legjobb munkahelyek

A Google a legvonzóbb munkahely – derül ki a svédországi Universum első alkalommal közzétett felméréséből, amelyben 120 ezer, a világ 11 vezető gazdaságának valamelyik elit egyetemén gazdasági vagy műszaki szakon tanuló diákot kérdeztek meg, hogy melyik társaságnál dolgoznának legszívesebben.

A Google mind a gazdasági, mind a műszaki hallgatók preferencialistáján az első helyen végzett. „Az 50 legnépszerűbb társaság mindegyikénél a stratégia része a jó munkaadóként való megjelenés. Például a négy legnagyobb könyvvizsgáló cég mindegyike szerepel az első tízben a gazdasági hallgatók megkérdezésével készített listán, ez nem véletlen, hiszen az üzleti stratégiájuknak része a jó munkaadói brand építése.

Ez a szolgáltató ágazatban már régóta jelen lévő tendencia, azonban új kihívást jelent más ágazatok társaságainak. Az 50 legnépszerűbb társaság mindegyike koncentrált kommunikációt folytat a munkavállalók megnyerésére” – állítja Michal Kalinowski, az Universum vezérigazgatója.

A helyezéstől eltekintve a gazdasági és a műszaki hallgatók a cégek közel azonos körét sorolták a legnépszerűbb 50 vállalat közé.

TOP 10 vállalat

Gazdasági / műszaki hallgatók

1. Google / Google

2. PwC / Microsoft

3. Microsoft / IBM

4. Goldman Sachs / BMW

5. Ernst & Young / Intel

6. Procter & Gamble / GE

7. J.P. Morgan / Sony

8. KPMG / Siemens

9. McKinsey & Co. / Shell

10. Deloitte / Procter c Gamble

A cikk teljes terjedelmében csak előfizetőink számára elérhető. A cikket - az összes mai cikkel együtt - egy emelt díjú SMS elküldésével olvashatja el.

1. Google / Google

2. PwC / Microsoft

3. Microsoft / IBM

4. Goldman Sachs / BMW

5. Ernst & Young / Intel

6. Procter & Gamble / GE

7. J.P. Morgan / Sony

8. KPMG / Siemens

9. McKinsey & Co. / Shell

10. Deloitte / Procter c Gamble -->

felmérés multi multinacionális Universum Google munkaadó munkahely
Kapcsolódó cikkek