Cégvilág

Kolber: Azért a kormány sem esett a feje tetejére!

A kormány sem esett a feje tetejére, hogy megalapozatlanul állítsa le bárhol a vasúti közlekedést, ez a döntés alapvetően szakmai érvek csatája volt – állítja Kolber István.

"A különféle térségek képviselőinek odafigyelése, harciassága, s az, hogy milyen szakmai érvrendszert tudott felmutatni, ennek azonban egészen biztosan lehetett szerepe" - mondta a sonline-hu-nak a szocialista képviselő.

Az MSZP országgyűlési képviselője ezt arra a felvetésre válaszolta, miszerint a Magyar Államvasútak decemberben leálló vasútvonalait politikai döntéssel választotta ki a kormány. Mint ismert, Somogyban a Kaposvár-Siófok szárnyvonalnak a Karádot a Balatonnal összekötő szakasza, valamint a Nagyatád-Balatonszentgyörgy közötti pálya Somogyszob-Balaton szakasza érintett a tervezett szüneteltetésben.

A szaktárcánál készült egy olyan összesítés, amely a 31 veszteséges, és ezért bezárásra ítélt szárnyvonal, valamint az érintett települések országgyűlési képviselőinek pártállását tüntette föl. Eszerint kilenc szocialista kötődésű körzettel szemben 13 ellenzéki párti vérzett el végül. Kaposvár és térségének országgyűlési képviselője szerint ez a különbség nem olyan releváns, ami igazolná a politikai színezetű döntés vádját.

Kolber István kiemelte azt is, hogy sikerült megmenteni a Nagyatád-Somogyszob vonalat, ami ellenkező híresztelésekkel szemben nem a város tüntetésének, hanem egyebek között az ő közbenjárásának is köszönhető.

vasúti közlekedés vonalbezárás klober istván tömegközlekedés
Kapcsolódó cikkek