Cégvilág

Újabb botrány az M60-as építésénél

Hiába kötött szabályos vállalkozási szerződést három baranyai vállalkozó az Abaland M60 Hídépítő Kft.-vel az M6-os autópálya-építés különböző munkálataira a Pécs és Bóly közti szakasz 122-es számú hídjára, a cég május óta nem fizet.

Mint az egyik károsult, Kovács Lajos elmondta, neki közel kétmillióval tartoznak, a másik két vállalkozónak több mint 13 millióval. A három csapat a Belvárdgyula felett átívelő 750 méter hosszú hídon dolgozott: a dupla sávos átkelő zsaluzását, állványozását, hegesztését, betonozását és őrzését végezték - írta a bama.hu.

Egy ideig még reménykedtek, most már a telefonokat sem veszik fel a „másik oldalon”, a hivatalos levelekre pedig nem válaszolnak. Kovács Lajos mutatja a május óta szaporodó, leadott számlákat, amelyek kifizetésére nincs semmi reményük, hiszen mint mondja, a cég arra hivatkozik, hogy nekik is tartoznak, mégpedig a Közgép Zrt., amely az Abalandnak adta ki a munkát, az pedig tovább a panaszosoknak.

Tóth Tibor az éjszakai őrzésért várja a pénzét. Szakaszosan kellett volna fizetniük, magyarázza, tavaly december óta. Az első gond az volt, tette hozzá, hogy az Abaland időközben nevet változtatott és ügyvezetőt cserélt, az újjáalakult cég pedig nem fizetett. Ügyvédet fogadtak, de a felszólításokra semmilyen reakció nem születik, úgyhogy egyelőre nem sok remény van arra, hogy a 4,5 millióját megkapja.

m60-as körbetartozás botrányok
Kapcsolódó cikkek