Cégvilág

Az OMV optimalizálja kúthálózatát

Az OMV eladja az olaszországi Triveneto régióban lévő, 99 töltőállomásból álló leányvállalatát, az OMV Italia Srl-t. A vevő a San Marco Petroli kőolajtermék-nagykereskedő.

A tranzakciót 2010 elején véglegesítik, az ügylet értékét nem hozta nyilvánosságra az osztrák társaság.
Az OMV februárban közölte, év végéig kivonul az olaszországi piacról töltőállomás-üzletágának minőségi növekedési stratégiája részeként. E szerint megválik a kisebb hasznot hozó egységeitől, az újabbakat pedig elsősorban a Duna menti, a délkelet-európai és a fekete-tengeri térségekben vásárolja.

2008-ban Ausztriában már eladott 60 Avanti töltőállomást, ez év elején pedig jelezte, további 70, belföldi OMV- és Avanti kutat ad el. Harminc egység már gazdát is cserélt, további tizenötről tárgyalnak, a fennmaradó huszonötre azonban még nincs megfelelő vevő. Utóbbiakat végső esetben bezárják.

A csoporthoz 2009. július végén 2483 benzinkút tartozott, ebből 481 Ausztriában, a többi tizenkét közép-európai országban, köztük Magyarországon. Az egységek száma azóta tovább csökkent, ám a harmadik negyedévben az OMV egy állomásra jutó üzemanyag-forgalmazása nagyobb volt, mint 2008 azonos időszakában.

Az a cél, hogy folyamatosn egyre nagyobb forgalmú benzinkutakból álljon álljon a társaság hálózata.

OMV kúthálózat Avanti kút
Kapcsolódó cikkek