Cégvilág

Végtelen várakozás a telefonos ügyfélszolgálaton

„Havonta mintegy 30-40 panaszt kapunk a cégek telefonos elérhetősége, ügyfélszolgálata miatt” – mondta lapunknak az Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület jogi tanácsadója.

Eitmann Norbert szerint főként a közüzemi és a telekommunikációs szolgáltatókat bírálják. Sok cég gyakorlatilag elérhetetlen, vagy hosszasan megvárakoztatja az ügyfeleket. A módosított fogyasztóvédelmi törvény alapján a telefonos ügyfélszolgálatok alkalmazottainak ésszerű időn belül elérhetővé kell válniuk, de az nem rögzített, hogy ez mennyi időt jelent. Eitmann szerint a cégek ritkán hajlandók beavatkozni a saját működésükbe, vagy logisztikai problémákkal küzdenek, és előfordul a nem fogyasztóbarát hozzáállás is.

A Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság eljárást indíthat működési rend megsértése miatt, bírságot is kiszabhat. A telefonos ügyintézésre elvesztegetett pénzt azonban nem lehet visszaperelni.

„Akik nagy hangsúlyt fektetnek az ügyfél elégedettségére, és egyetlenegy hívást sem akarnak elveszíteni rosszul működő vagy nem létező hívásmenedzselő rendszerük (IVR) miatt, azoknak két hete megjelent a piacon egy új szolgáltatás” – mondta lapunknak a T-Systems portfólióvezetője. Zala Tibor szerint a Virtualoso VoiceCenter olyan vállalkozásoknak ideális, amelyek beruházás nélkül gyorsan és hatékonyan akarják kezelni a beérkező telefonhívásokat, havi díj fejében.

A hívásmenedzselő szolgáltatás internetes, egyszerű, grafikus kezelőfelületén a cég maga szabhatja igényeire telefonos hangmenüjét, amelyet bármikor pillanatok alatt megváltoztathat.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

T-Systems Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Országos Fogyasztóvédelmi Egyesület hívásmenedzselő IVR telefonos ügyfélszolgálat
Kapcsolódó cikkek