Cégvilág

A Microsoft előnyt kovácsolna az Explorer hibájából

A Microsoft a napokban megerősítette, hogy az Internet Explorer 6 biztonsági problémája hozzájárult a Google ellen Kínából indított hacker támadás sikeréhez.

A cég most arra kéri a felhasználókat, váltsanak más böngészőre a javításig, de még jobb, ha rögtön az operációs rendszerüket is lecserélik.

Mint ahogyan azt Redmond is leszögezte, a biztonsági rés a Windows XP és az Internet Explorer 6 együttes alkalmazása esetén áll fenn. A Microsoft ezért azt javasolja, hogy a felhasználók váltsanak egy magasabb verziójú Internet Explorerre, illetve cseréljék az operációs rendszerüket Windows Vistára vagy Windows 7-re – tudósít a The Register.

A szoftveróriás azzal érvel, hogy a két frissebb operációs rendszer esetében nem merül fel biztonsági probléma, mivel előbbit Internet Explorer 7, utóbbit Internet Explorer 8 böngészővel szállítják. A Microsoft már elismerte, hogy a böngésző hibája segítette a kínai hackereket a Google elleni támadásban és közölte: dolgozik a biztonsági rés befedésén, azt azonban nem mondta meg, mikorra várható a patch.

 

Internet Explorer windows patch Microsoft Google biztonsági rés
Kapcsolódó cikkek