Cégvilág

Júliusig "világútlevelet" kap a Szuhoj Szuperjet - Fotó

A Szuhoj közlése szerint júliusban új modelljük, a Szuperjet 100 megkapja azt a minősítést, amelynek köszönhetően a világon bárhol üzembe helyezhetik.

A Szuhoj a tavalyi év végén kezdte meg a szuperjet tesztelését azért, hogy a repülőgép az orosz mellett az amerikai és európai sztenderdeknek is megfeleljen.

Az elhúzódó procedúra miatt a vártnál később érkezhet az első Szuhoj gép Örményország repterére. Az első számú orosz légitársaság, az Aeroflot is már tavaly decemberben szolgálatba állította volna a jetet – jelenti a RIA Novosztyi.

Így viszont csak 2010 júliusában kezdheti meg a repülést, ekkora várható ugyanis az engedély kiadása. Az orosz ipari minisztérium közlése szerint összesen 105 millió dollárt fektettek a Szuperjet elkészítésébe.

A cég legalább 700 repülő legyártását tervezi, ezek 35 százalékát Észak-Amerikában, 25 százalékát Európában, 10 százalékát latin-Amerikában és 7 százalékát Oroszországban, valamint Kínában helyezi forgalomba. Eddig 122 rendelés érkezett az új repülőre.

repülő jet légitársaság Szuhoj
Kapcsolódó cikkek