Cégvilág

Megújul a legolcsóbb áramszolgáltató

Globális márka használatára vált a hazai Démász csoport, amely pillanatnyilag a legalacsonyabb átlagárat kínálja az egyetemes szolgáltatásban, és további, idei árcsökkentést sem zár ki.

A megújult márkanevű EDF Démász januártól érvényes áramárainak az átlaga a legalacsonyabb az egyetemes áramszolgáltatók között, tette közzé a szegedi székhelyű társaság. Nevének megújulása azt jelenti, hogy kibővíti anyavállalata, a francia EDF nevével. Az EDF megjelölés tehát megjelenik a többi magyarországi EDF-érdekeltség nevében is. A villamosenergia-elosztást végző leányvállalat új neve EDF Démász Hálózati Kft., a vállalat hálózatát üzemeltető és fenntartó leányvállalat új neve pedig EDF Démász Partner Kft. lett.

“Az EDF 1995 óta van jelen a magyar piacon az áramtermeléstől a kereskedelemig. 2010 januárjától az EDF, valamint az áramszolgáltatásban és -elosztásban szintén mintegy hatvanéves tapasztalattal rendelkező DÉMÁSZ legjobb erőiket egyesítik annak érdekében, hogy ügyfeleiket folyamatosan magas színvonalú szolgáltatásokkal és versenyképes ajánlatokkal szolgálják ki", - mondta közleményében Thierry Le Boucher, az EDF Démász Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A vállalat január 1-jétől átlagosan 3,2 százalékkal csökkentette az egyetemes szolgáltatásban eladott áram egységárait. Ez az egységár-csökkentés ellentételezi a közvetett állami tulajdonban lévő Mavir rendszerhasználati tarifáinak emelkedését, így például a lakossági bruttó végfelhasználói ár – évi 1320 kWh elektromosáram-fogyasztásig – az EDF Démász szolgáltatási területén január 1-jét követően változatlan, 46,645 Ft/kWh maradt.

A Magyar Energia Hivatal adatai szerint január elseje óta, az egyetemes szolgáltatók közül az EDF Démász adja a legalacsonyabb átlagáron az elektromos áramot. A vállalat arra törekszik, hogy a kedvező piaci feltételekből és a belső hatékonyságból származó árelőnyt továbbadja fogyasztóinak. Várakozásai szerint 2010-ben további árcsökkentésekre kerülhet sor.

A cég, és anyavállalata

Az EDF Démásznak mintegy 760 ezer lakossági és vállalati ügyfele van. A csoport közel 1500 fős, és mintegy 31600 kilométernyi hálózatot üzemeltet. Az EDF csoport a világ egyik vezető energiaipari vállalata. Mintegy 160 ezer munkavállalója több mint 38,1 millió ügyfelet szolgál ki négy kontinensen világszerte. A csoport széndioxid kibocsátása Európában harmad annyi, mint az európai energiaipari átlag.

-->

áram EDF Démász Magyar Energia Hivatal áramszolgáltató áramár
Kapcsolódó cikkek