Cégvilág

MTV-gondok: Nagyobb leépítés és demonstráció?

A Népszabadság birtokába jutott válságkezelési terv szerint az eddig hangoztatott kétszáz helyett négyszáz dolgozó leépítése is elképzelhető a Magyar Televíziónál. Ehhez azonban további beruházásokra lenne szükség az MTV új székházában, amire idén nem lesz saját forrás.

A dokumentum szerint a kétszáz, biztos leépítésre szánt munkatárs felét a gyártási területről, harmadát a műsorkészítésből, 38 embert az adminisztratív állásokból bocsátanának el.

Az is kiderült közben, hogy az Magyar Televízió Zrt. (MTV) 2008-2009-es évre 3 millió euróval tartozik az Európai Műsorszolgáltatók Szövetségének (EBU).

Csütörtök délután négy órára  MTV-ben működő sztrájkbizottság a közszolgálatiságért szervez demonstrációt a Magyar Rádió Márványtermébe. Zenészek, filmesek, színészek, irodalmárok, képzőművészek, tudósok, sportolók is részt vesznek "a médiaszabályozás megújítása, a Magyar Televízió kulturális rendeltetésének megóvása" címszóval hirdetett akción.

Ahogy azt a Világgazdaság Online is megírta, a tegnapi döntés is jelentősen megneheíti a társság gazdálkodását. Kiderült, hogy a Magyar Televízió Közalapítvány kuratórium döntése alapján nem adhatja el az idei dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság közvetítésének jogait az MTV, miután az értékesítésre vonatkozó javaslat nem kapott többségi támogatást.

sztrájk döntés demonstráció leépítés kuratórium foci vb mtv
Kapcsolódó cikkek