Cégvilág

A postás harap? Lopásért perelhetik az Apple-t

Különös helyzet alakulhat ki, ha a Shenzhen Great Loong Brother Industrial úgy dönt, hogy pereli az Apple-t. A cég azt állítja, hogy az amerikai óriás ellopta szabadalmát és az ő termékéről másolta az iPadet.

Mint arról korábban beszámoltunk, a Shenzhen Great Loong Brother Industrial fél éve mutatta be P88 nevű tábla PC-jét, amely kísértetiesen hasonlít az Apple iPadjére. A cég szóvivője ma a PCWorldnek úgy nyilatkozott: nem zárja ki, hogy pert indítanak a szellemi tulajdon bitorlása miatt az Apple ellen.

A kínai cég egyébként egy olyan városban tevékenykedik, amely hírhedt másolt telefonjai miatt. Sanzsainak, vagyis banditának nevezik azokat a készülékeket, amelyek a legnagyobb külföldi gyártók termékeinek pontos másolatait. A P88 gyártója viszont állítja, hogy nem sanzsait dobott a piacra, hiszen megelőzte az Apple-t.

Egyelőre nem tudni, hogy az Ipadet forgalmazzák-e Kínában, de az Apple-nek talán egy másik jogvitával is szembesülnie kell majd a termék kapcsán, mivel a Fujitsu már közölte, hogy évekkel ezelőtt levédette az Ipad nevet.

fujitsu per Apple iPad lop Shenzhen Great Loong Brother Industrial
Kapcsolódó cikkek