Cégvilág

Fogy a levegő a DIGI körül?

A DIGI rendre drasztikusan alacsony árképzéssel „támadja be” a piacot, fejlődésének kulcsa az előfizetők számának gyors növelése. Mára azonban nincs megfelelően nagy tere a bővülésnek – írja a Figyelő.

A DIGI Romániában és Magyarországon tarolt, először a kábeltévé és a műholdas tévé piacán, majd kiterjesztette tevékenységét a kábeles internetszolgáltatásra és a vezetékes telefonra is, sőt Romániában még mobiltelefon licencet is tudott nyerni.

Nálunk körülbelül 600 ezer háztartásban van jelen, ebből 400 ezer körüli a műholdas kapcsolatok száma, vagyis a kezdeti évek robbanásszerű növekedéséhez képest stagnál az ügyfélkör - írja a hetilap.

A Standard & Poor’s és a Moody’s egyaránt spekulatív kategóriába sorolta a DIGI kötvényét, vagyis meglehetősen kockázatosnak tartja a társaságot. A cég állandó fejlesztési kényszerben él, miközben profitja egy előfizetőre vetítve vélhetően alacsony. Erősödő játékosként ugyanakkor folyamatosan javítani képes tárgyalási pozícióit.

Mindez addig működik jól, amíg van a piacon letarolható potenciális részesedés, és a beszedett díjakból a fejlesztések – legalább döntő részben – finanszírozhatóak. Az utóbbi években azonban mintha az arányok a cég számára kedvezőtlen irányba tolódtak volna el.

 

Digi kábeltv internet magyar mobil telefon román
Kapcsolódó cikkek