Cégvilág

Hatékony szakszervezet - 1200 helyett 300 elbocsátás a Fujitsunál Nagy-Britanniában

A legnagyobb brit szakszervezet, a Unite elfogadta a mediátor és a Fujitsu által kidolgozott ajánlatot és beszünteti a sztrájkot.

A brit Fujitsu és alkalmazottai négy hónapja vitatkoznak az elbocsátásokról és bérekről. Az Acas közvetítő cég és a Unite szakszervezet közreműködésével mostanra megállapodás született. A korábban 1 200 fősre tervezett kötelező létszámleépítés mostanra 30-ra apadt.

A Fujitsu meghosszabbítja a járulékra vonatkozó tárgyalási időszakot és kész arra, hogy rugalmasabb fizetési struktúrát vezessen be. Bár az Acas által kialkudott megállapodás nem felel meg teljes mértékben a dolgozóknak, jelentős előrelépés a nyugdíj és az elbocsátások terén – mondta a BBC-nek a Unite IT cégeket képviselő vezetője.

A Fujitsu közölte: rendkívül elégedett azzal, hogy a szakszervezeti tagok 81 százaléka elfogadta a megállapodást. Ez ugyanis – mint mondták – azt jelenti, hogy minden sztrájkra irányuló törekvésnek vége, ez pedig mindenki számára pozitív. A Fujitsu 26 központban, összesen 11 500 embert foglalkoztat az Egyesült Államokban.

sztrájk Acas szakszervezet fujitsu Unite
Kapcsolódó cikkek