Cégvilág

Jöhet a Kútvölgyi-modell

Az elmúlt évek egészségügyi reformtörekvéseinek sikertelensége fölgyorsította az ágazat kényszerű átalakulását. Ennek egyik mintája lehet a Kútvölgyi Kórház modellértékű kísérlete.

Megvalósításával nem csupán a százmilliós veszteség szűnik meg, de a tulajdonos Semmelweis Orvostudományi Egyetem több százmilliós nyereségre is számít.

Nem értékesítették, csupán tíz évre bérbe adták a kihasználatlan és csak pénznyelő fogászati és szülészeti-nőgyógyászati kapacitásaikat úgy, hogy a bérlőnek kell állni a korszerűsítés – közte a takarékos energiafelhasználás megteremtésének – tetemes költségét, s a bérleti díjon felül fizetnie kell a forgalomból származó bevételéből is.

A jó nevű kórházból ugyan az Állami Egészségügyi Központba kerül a VIP-betegek közpénzen való ellátása, ám a márkanévre alapozva a közbiztosítottaknak és a magánellátást igénylőknek egyaránt – szolgáltatási csomagoktól függő áron – háromféle prémium kártyát kínálnak.

Ezekkel az éves kártyákkal a járóbeteg- és fekvőbeteg-szakellátásban is extra szolgáltatásokat lehet venni. A szolgáltatásvásárlás rugalmasságát a készpénzfizetés mellett az egészségpénztári megtakarítások elfogadása garantálja.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható

A témáról szóló jegyzet itt olvasható

Kútvölgyi reform egészségügy VIP-beteg kórház
Kapcsolódó cikkek