Melyek a legjobb hazai éttermek? A Michelin-csillagos séf megmondja
Meyer a fejlődés érdekében kulcsfontosságúnak tartja, hogy minél több fiatal magyar szakács tanulhasson külföldön, amire a Gerbeaud-házban ma záruló verseny győztesének lehetősége is lesz. Méghozzá nem kevésbé neves intézményben, mint a Párizs melletti École Lenotre magán szakácsiskolában.
Mint az iskola igazgatója, Philippe Gobet a Világgazdaság Online-nak elmondta, a 40 éve működő intézmény francia mércével mérve is egyedülálló a maga nemében, hiszen az ország legjobb (a Gobet-hoz hasonlóan a Meilleur Ouvrier de France titulussal büszkélkedő) séfjei közül 11 tanít náluk, míg a többi, hasonló intézményben csak 2-3.
Persze a képzés ára is ehhez igazodik: a budapesti verseny győztesének járó egyhetes tanfolyam 2 ezer euróba kerül... A színvonalra azonban Gobet már a saját személyében is garanciát jelent, hiszen ő “mellesleg” egy három Michelin-csillagos étterem, a párizsi Pre Catélan üzemeltetője is.
Az étteremkritikusként Magyarországon az Alexandra Étterem- és Borkalauz megbízásából már mintegy 50-60 éttermet végigkóstolt Meyer szerint a magyar szakácsoknak elsősorban anyag- és termékismeretüket kellene fejleszteni, megfelelő kapcsolatokat is kiépítve éttermük és a termelők között, az alapanyagok kiválasztásánál alkalmazkodva szűkebb környezetük lehetőségeihez. A séf szavaiból kiderült: Magyarország hiába volt híres korábban az étkezésben használt alapanyagok minőségéről, ez szerinte manapság már nem tartozik az erősségek közé.
Ami pedig a konkrét tippeket illeti: Meyer a legjobb magyar vendéglők között az Onyxot, a Chateau Viszt, a Csalogány 26-ot, a Bock Bisztrót és a balatonszemesi Kistücsök Vendéglőt említette.


