A spanyol Air Comet Légitársaság 2009. December 22-én jelentette be hivatalosan, hogy, miután kudarcba fulladt a kísérlet a hónapok óta súlyos anyagi gondokkal küzdő légitársaság eladására, csődvédelmet kért a spanyol államtól, alkalmazottait pedig elbocsájtja.
 
A légitársaság az után függesztette fel összes járatát, hogy az Air Comet anyacége, a Grupo Masans SA bejelentette, egy londoni táblabíróság határozatában megtiltotta az Air Comet Légitársaság repülőgépeinek elindítását, valamint a repülőjegyek értékesítésének leállítását rendelte el.
 
A Spanyolország és Latin-Amerika közti fapados járatokra specializálódott Air Comet Légitársaság csődje vélhetően több mint 7000 fogyasztót érint.
 
Az Európai Fogyasztói Központ Magyarország folyamatosan segítséget nyújt minden hozzá forduló fogyasztónak a jegyár visszaigénylésével kapcsolatos űrlap kitöltésében, valamint a későbbiekben is tanácsot ad az ügyintézéshez. Az Air Comet Légitársaság hitelezői igényt bejelentő formanyomtatványa, annak kitöltési útmutatója elérhető az Európai Fogyasztói Központ honlapján.