Cégvilág

100 új munkahelyet teremt a General Electric Oroszlányban

Kiválósági központtá alakítja Oroszlányban található membrán gyárát a GE. A már korábban is az oroszlányi üzemben gyártott ZeeWeed 500-as rendszerek mellett a ZeeWeed 1000 és a ZeeWeed 1500 típusú membránszűrőket is a hazai egységben fogják előállítani a világpiac számára. A ZeeWeed technológia kiemelt tagja a GE vízszűrő termékcsaládjának, melyet több mint 1000 ivóvíz- és szennyvíztisztító üzem alkalmaz már. A kapacitásbővítésnek köszönhetően a kiválósági központ a tervek szerint az év végéig közel 100 új munkahelyet teremt Magyarországon.

A jelenleg 500 főt foglalkoztató, a legkorszerűbb technológiákat alkalmazó oroszlányi üzem a világ egyik legnagyobb membránszűrő gyára. A mostani kapacitásbővítéssel egy fedél alá kerül a ZeeWeed membránmodul termékcsalás gyártás, a gyártási folyamatok fejlesztése és egységesítése, a gyártóberendezések tervezése és fejlesztése és a ZeeWeed termékcsalád minőségellenőrzése, valamint a termékek élettartam-tesztelése. A kiválósági központtá alakítással hatékonyabbá válnak az üzletág folyamatai és ezáltal javul versenyképessége is.

Az oroszlányi gyár tevékenységnek bővítés része a GE folyamatos gyártókapacitás növelésének, amivel a vevők víztisztító technológiák iránti igényét elégíti ki.  A világon az egyre növekvő vízhiány következtében mind sürgetőbbé válik a víztisztítási és víz-újrafelhasználási technológiák széleskörű alkalmazása.

A GE a hazai bővítés mellett az Egyesült Államokban, Minnesota államban található Minnetokában is létrehozott egy kiválósági központ, ahol a fordított ozmózis elvén működő vízszűrőket és nanoszűrő membránokat gyártják. A cég legkorszerűbb gyártóberendezéseit és legkiválóbb szakembereit egy fedél alá hozó kiválósági központok egy kulcsfontosságú technológiai szektorra koncentrálnak.  Globális jelenlétét és kapacitásait tovább bővítve a GE világszínvonalú globális K+F központot hozott létre Szingapúrban, a közelmúltban pedig a szaúd-arábiai Dammamban nyitotta meg víztisztítási és vízfeldolgozási technológiai központját.

A GE már bevált technológiákat kínál a víztisztításhoz és az újrahasznosításhoz, és folyamatosan komoly összegeket ruház be meglévő termékei továbbfejlesztésébe, illetve az új, még fejlettebb technológiák kidolgozásába. A cég technológiai megoldások széles választékát biztosítja a globális víztisztítási ipar számára, kezdve a sómentesítő megoldásoktól a hűtővíz-rendszerekig, a mobil vízkezelési megoldásoktól a petrolkémiai megoldásokig, a vízvisszanyerő rendszerektől a kazánvizes rendszerekig.  

 

GE zeeweed szűrő Oroszlány víztisztítás General Electric
Kapcsolódó cikkek