Cégvilág

3D képernyő, amelyhez nem kell szemüveg!

A háromdimenziós technológia egyre terjed, ugyanakkor jelentős hátránya, hogy eddig csak speciális szemüvegek segítségével volt látható a térbeli kép. A Sharp most kiküszöbölte ezt a gondot, igaz, a változtatásnak ára van.

A Sharp ma mutatta be kisméretű, háromdimenziós ábrázolásra alkalmas képernyőit, amelyek térbeli fotókat, valamint videó képet mutatnak, érintőképernyővel kombinálva. A Sharp újításával az a gond, hogy egyelőre csak egy 7,5 centiméteres képernyőn látható szemüveg nélkül a 3D kép, kizárólag akkor, ha a néző 30 centiméterre tartja arcától a készüléket.

Az most bemutatott fényképezőgéphez azért nincs szükség szemüvegre, mert a gép más-más képet vetít a két szemre, ezzel kiküszöböli a szemüveg szerepét. Yoshisuke Hasegawa menedzser szerint a jövőben televíziókon is alkalmazható lesz a technológia, a most előállított kisebb képernyőket mobiltelefonokba, fényképezőgépekbe és konzolokba szánják.

Hasegawa az AP jelentése szerint úgy fogalmazott: a mobil 3D technológia érkezése percek kérdése. A Sharp egyébként korábban már megpróbált háromdimenziós készülékeket forgalmazni, de az elképzelés nem vált be, mivel a készülékek nem rendelkeztek megfelelő minőséggel. Most azonban az oszakai cég olyan képernyőkkel jelentkezett, amelyek a jelenleg a piacon lévőkénél kétszer nagyobb fényerővel rendelkeznek és a rivális 3D képernyőkkel egyforma a képélességük.

3D mobiltelefon konzol képernyő Sharp háromdimenziós fényképezőgép
Kapcsolódó cikkek