Cégvilág

A kishaszonjármű-piacon már javult a helyzet itthon

Május első két hetében már több kishaszonjámű kelt el, mint egy évvel korábban, a személygépkocsi forgalomba helyezések száma pedig már csupán negyedével marad el a bázistól - mutatják a JATO Dynamics legfrissebb adatai.

Örvendetes, hogy jelentősen csökken a piac visszaesése az elmúlt évhez képest, azonban ne felejtsük el, hogy csupán a tavalyi nagyon rossz eredményekhez viszonyítva javulnak az eladási számok, valójában általános a mélyrepülés a szakmában - hűtötte le a korai reményeket Erdélyi Péter, a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének elnöke (MGE).

A szakember különösen az egyébként hagyományosan gyenge júliusi forgalomtól vár újabb emelkedést az elmúlt év azonos időszakéhoz képest, miután tavaly az akkor bevezetett áfa-emelés miatt összeroppant a piac.

Azt követően, hogy tavaly mindössze 61 ezer személykocsi és nem egészen 11 ezer kishaszonjármű kapott rendszámot, az MGE tagvállalatai az idén sem várnak jelentősebb forgalombővülést, abban azonban reménykednek, hogy előbb-utóbb nem csak cégek, vállalkozások, hanem magánszemélyek is lecserélik régi járműveiket.

További részletek a holnapi Világgazdaságban

eladás MGE JATO kishaszonjármű piac
Kapcsolódó cikkek