Cégvilág

Elindul a MinDig TV Extra

Az Antenna Hungária Zrt. 2010. május 25-én MinDig TV Extra néven elindítja előfizetéses szolgáltatását a digitális földfelszíni televíziós (DVB-T) platformon. Az új szolgáltatás a MinDig TV szabadon fogható 7 csatornája mellett további 10 népszerű tematikus csatornát kínál az érdeklődők számára.

A június végéig érvényes akció keretében a MinDig TV Extra előfizetéses csomagja bevezető áron, már bruttó 699 forintos havidíjért elérhető, mely egy év hűségidő vállalása és bruttó 2899 forintos aktiválási díj megfizetése ellenében vehető igénybe a hűségidő első hat hónapjában. Az új szolgáltatásra az AH szerződött értékesítési partnereinél is elő lehet fizetni, többek között az Euronics és a Photo Hall kijelölt üzleteiben és értékesítési pontjain, több szupermarket üzlethálózatában, valamint egyes antenna-szaküzletekben.

Az előfizetéses szolgáltatás a National Geographic, az AXN, a Film+, a Cool, a Sport Klub, a Disney Channel, a FEM3, a Hír TV, az ATV és a Private Spice csatornáit tartalmazza. A szabadon fogható csatornákkal (RTL Klub, TV2, m1 HD, m2 HD, Duna TV HD, Duna II Autonómia, euronews) együtt ezáltal már 17 tévécsatorna műsora érhető el a digitális földfelszíni televíziós platformon.

A MinDig TV szolgáltatás keretében szabadon fogható csatornákért természetesen továbbra sem kell előfizetési díjat fizetni, ezáltal a digitális földfelszíni platform egyedülálló rugalmasságot kínál a néző számára: dönthet arról, hogy kizárólag a szabadon fogható, kódolatlan adásokat kívánja igénybe venni, vagy pedig ezen felül további népszerű csatornákhoz is hozzá kíván jutni a fizetős szolgáltatás keretében.

A MinDig TV Extra szolgáltatás vételéhez egy megfelelő állapotban lévő szélessávú tetőantennára és egy Conax-kártya fogadására képes DVB-T MPEG-4 dekóderre vagy DVB-T MPEG-4 tunert tartalmazó integrált televíziókészülék esetén CA-modulra van szükség. Az igényeinek megfelelő készüléket az előfizető a legtöbb elektronikai szaküzletben megvásárolhatja. Az Antenna Hungária javasolja azonban MinDig TV matricával ellátott készülékek vásárlását, mert ezek ellenőrzötten megfelelnek a földfelszíni digitális tévéadások vételével szemben támasztott követelményeknek. A szolgáltató által biztosított kódkártya aktiválása egyszerű, ezt a 06 40 900 999-es ügyfélszolgálati telefonszámon lehet megtenni.

A június végéig tartó akció keretében a MinDig TV Extra előfizetéses csomagja bevezető áron, már bruttó 699 forintos havidíjért elérhető, mely egy év hűségidő vállalása és bruttó 2899 forintos aktiválási díj megfizetése esetén érvényes a hűségidő első hat hónapjában.
Az Antenna Hungária a választás szabadságát a fizetési módban is biztosítja: az érdeklődő szabadon dönthet arról, hogy határozatlan idejű szerződés keretében havi számlázást választ, vagy pedig határozott idejű szerződést köt és 3, 6 vagy 12 hónapra előre kifizetett előfizetési díjat tartalmazó (pre-paid) kártyával veszi a MinDig TV Extra kódolt adásait. Utóbbi esetben az akció keretében az AH további jelentős kedvezményeket biztosít az előfizető számára, a 3 hónapra érvényes kártya bruttó 5999 forintba, míg az egy évre érvényes mindössze bruttó 13 999 forintba kerül.

A MinDig TV Extra szolgáltatás elindulásával megszűnik az Antenna Hungária Zrt. által korábban nyújtott Terra+ csomag értékesítése, mellyel az ATV és Hír TV műsorát lehetett fogni egy előre megvásárolt kódkártya segítségével. A jelenlegi Terra+ felhasználók továbbra is hozzájutnak a fenti két csatorna műsorához, illetve az AH hamarosan kedvező MinDig TV Extra szolgáltatásra vonatkozó ajánlattal keresi fel ügyfeleit.

 „A MinDig TV Extra elindításával fontos mérföldkőhöz érkezett a digitális átállás és a földfelszíni digitális televíziós szolgáltatás fejlesztése. Meg vagyok győződve arról, hogy a kedvező áron elérhető előfizetéses csomag reális alternatívát kínál azok számára, akik kizárólag a legnépszerűbb csatornák műsorait kívánják igénybe venni. A legmodernebb technológia alkalmazásával a DVB-T platformon már 17 televíziós csatorna érhető el, köztük 3 HD minőségben. A kábeles szolgáltatásokkal ellentétben ez a platform egyedülálló módon biztosítja a választás szabadságát a néző számára a szabadon fogható és az előfizetéses kínálat között nemcsak most, de az analóg lekapcsolást követően is. Tovább kívánjuk bővíteni a szabadon elérhető és a fizetős csatornák körét a közeljövőben, a digitális földfelszíni televíziós hálózat jelentős bővítésével pedig az év végére a MinDig TV és a MinDig TV Extra szolgáltatások immáron a lakosság 95 százaléka számára elérhetőek lesznek, a fővárosban és az aprófalvakban egyaránt” – hangsúlyozta Jean-Francois Fenech, az Antenna Hungária vezérigazgatója.

terra+ Antenna Hungária Duna TV RTL Klub mindig tv extra axn m1 digitális televízió
Kapcsolódó cikkek