Cégvilág

Megépült, de nem használható a Rákospalotai Határút

Nem adják át a forgalomnak a megépített Rákospalotai Határutat - tájékoztatta szerkesztőségünket a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt.

A társaság közleménye szerint a Főpolgármesteri Hivatal annak ellenére, hogy az előírásuk, illetve követelésük miatt épült meg az út, valamint az építési engedélyben kijelölték, nem veszi át üzemeltetésre a létesítményt. Az út ennek megfelelően bizonytalan időre lezárásra kerül.

Az M0-s keleti szektor engedélyezési eljárása során a Főpolgármesteri Hivatal, a XV. és XVI. kerület önkormányzata előírta, hogy a NIF Zrt. a rákospalotai Határutat építse meg, úgy, hogy a második ütemben a főváros távlati tervében szereplő 2x2 forgalmi sávos főúttá fejlesztés biztosított legyen.

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. a megállapodásnak megfelelően a terveket elkészítette. Az építésre kiírt közbeszerzés nyertese,  a COLAS Építő Zrt. az építését 2009 évben megkezdte. A beruházás a szerződéses határidőre - 2010.04.30. - elkészült. 

A beruházó tájékoztatása szerint a műszaki átadás-átvétel lezajlott, a forgalomba helyezés elmaradása nem a vállalkozó hibája.
Az új út a fővárosi közúthálózat része, szerepel a főváros közútfejlesztési koncepciójában és a szabályozási kerettervben. Az épülő út tulajdonosa a Nemzeti Közlekedési Hatóság által kiadott építési engedély előírásai szerint a Fővárosi Önkormányzat. A Főpolgármesteri Hivatal azonban annak ellenére, hogy az előírásuk, illetve követelésük miatt épült meg az út, valamint az építési engedélyben kijelölték, nem veszi át üzemeltetésre a létesítményt.

rákospalota NIF Colas Határút út
Kapcsolódó cikkek