Cégvilág

Kínos? Celluxszal javítják az új iPhone-t

Az iPhone 4 rekord mennyiségben kelt el röviddel a bevezetése után, de mostanra kiderült: az új készülék antenna problémáit egyelőre csak a felhasználók oldhatják meg.

Az iPhone tulajdonosok egy része az elmúlt napokban internetes oldalakon írt az Apple rajongók közösségének arról, hogy az új készülék bizonyos kéztartás esetén elveszíti a kapcsolatot a hálózattal, az ilyenkor bejövő hívásokat nem képes fogadni. A hiba a tapasztalatok szerint főként akkor jelentkezik, ha a készülék bal oldalát takarja ki a tulajdonos - írja a PC World.

A szakértők a nem megfelelően szerelt antennát hibáztatják a jelenségét, az Apple viszont tagadja, hogy tervezési hibáról lenne szó és ennek megfelelően nem is várható javítás a gyártótól. A felhasználók ezután dönthetnek: Steve Jobs tanácsának megfelelően elkerülik a gondot okozó kéztartást, vásárolnak egy iPhone tartót 29 dollárért vagy pedig – ahogy az az interneten terjedő videókon látható – celluxszal letakarják a telefon inkriminált részeit.

Az iPhone 4 június 24-én debütált és az első napon 1,5 millió darab talált gazdára. A számítások szerint az első vásárlók közül csak mintegy 350 ezer fő lett első alkalommal iPhone tulajdonos. Jelenleg tízből átlag négy iPhone-t vásárolnak üzleti célra.

hívás Apple térerő Antenna iPhone
Kapcsolódó cikkek