Cégvilág

Medence a szálloda tetején - Új hotel a Dohány utcában

Alig több mint egy évvel az alapkőletétel után megnyílt a ZaraHotels második budapesti egysége, a Continental Hotel Zara, a négycsillagos szálloda 272 szobával várja a vendégeket a VII. kerületi Dohány utcában, a hajdani Hungária Fürdő és Continental Szálló helyén.

A 12 milliárd forintos beruházás megvalósítására a CIB Bankkal kötött szerződést Mazen Al Ramahi. A szálloda jordán tulajdonosa, a ZeinaHotel Szolgáltató Kft. vezérigazgatója a kedden tartott sajtótájékoztatón elmondta, hogy az összeg 80 százalékát a pénzintézet finanszírozta, s a megtérülése húsz éven belül várható.

A kilencven tagú személyzettel néhány napja megnyílt hotel már túl van egy sikeresen lebonyolított rendezvényen, s az előfoglalási adatok biztatóak - mondta Géher Zoltán igazgató, megemlítve, hogy augusztusban néhány napra már kitették a "megtelt" táblát, és jónak ígérkeznek az őszi hónapok is.

Ráday Mihály, a Hungaria Nostra elnöke arról beszélt, hogy az 1974-ben bezárt, évtizedeken át üresen álló épületből szinte minden értéket eltüntettek. Ezért is volt hatalmas teljesítmény a Dohány utca egykori ékességének újraálmodása, a hajdani szálloda- és fürdőkomplexum újjáélesztése - fűzte hozzá.

Budapest legújabb design szállodája a fennmaradt írásos és képi anyagoknak, illetve az építészek és restaurátorok precíz munkájának köszönheti mai pompáját - mondta Géher Zoltán, hozzátéve, hogy a hotel a szolgáltatásai alapján ötcsillagos is lehetne, de stratégiai okokból a négycsillagos besorolás mellett döntöttek.

Az 1800-as évek harmadik legjelentősebb közfürdőjeként számon tartott Hungária jogos örököseként a ház egyik különlegessége, hogy fitness és wellness részlegét nem a földszinten, vagy éppen a szint alatt építették meg, hanem a szálloda legfelső emeletén, belső és külső medencével, tetőkerttel.

A business és design szálloda a Worldhotels First Class Collection brandjének magyar tagja. A hotelben öt, összesen négyszáz ember befogadására alkalmas rendezvénytermet is kialakítottak.

 

ZaraHotels szálloda medence
Kapcsolódó cikkek