Cégvilág

Új mezszponzora van a Manchester United-nek

Az Aon Corporation a világ vezető kockázatkezelési és humánerőforrás tanácsadó cége, a mai naptól négy éven keresztül a Manchester United mezszponzora. A szponzorrá válást világméretű jótékonysági eseménysorozattal ünnepli az Aon, amelynek központjában a fiatalok és a karitatív szervezetek támogatása áll. A megkötött szponzorációs szerződést még 2009. június 3-án jelentette be a két cég a sajtó képviselőinek.

A nyitó rendezvénynek a Manchester United Old Trafford stadionja ad otthont, amelyen részt vesznek az Aon és a Manchester United vezetői, valamint a klubcsapat legendás játékosai, többek között Sir Bobby Charlton és Bryan Robson.

„Azon értékeinket figyelembe véve, amelyek az Aont jellemzik, a cégvezetési mód, a csapatmunka, az, ahogy a tökéletes szakmai megoldásokra törekszünk nem is eredményezhetett volna erősebb kapcsolatot az Aon számára, mint az együttműködést a Manchester Uniteddal” – mondta Gerg Case, az Aon Corporation elnöke és vezérigazgatója. A karitatív munkákban részt vesz az Aon 36.000 munkavállalója, a Manchester United és a Manchester United Alapítvány.
„Tevékenységünk célja, hogy ismerté tegyük cégeink értékeit, pozitív lehetőséget teremtsünk a fiataloknak, képessé tegyük őket a boldogulásra támogassuk közösségeik fejlődését” – tette hozzá a vezető.

David Gill a Manchester United vezérigazgatója elmondta: „Ez az esemény rámutat arra, hogy egy egyszerű kereskedelmi megállapodás mögött az Aon részéről milyen elkötelezettség rejlik. Az elkövetkezendő években remélem, hogy ezzel a társadalmi szerepvállalással kézzelfogható hagyományt tudunk teremteni a Manchester United közönségének Angliában és a világon egyaránt. Örülök annak, hogy az eseménybe az Aon minden munkavállalója egy emberként vesz részt.”

A mezszponzori szerződés kezdetét egy rendhagyó „11-es párbaj (Penalty Kick Challange)” jelzi az Old Trafford stadionban. A „11-es párbajon” az Aon 150 manchesteri munkavállalója és családjuk, valamint a manchesteri The Christie Charity képviselői vesznek részt. A The Christie Charity Anglia egyik vezető egészségügyi központja, amely daganatos betegségben szenvedők gyógyításával foglalkozik. Évente körülbelül 40.000 beteget kezelnek.

A Manchester United korábbi mezszponzora a válságban megtépázott amerikai AIG óriásbiztosító volt.



 

manu bryan robson mez bobby charlton old trafford aon Manchester United
Kapcsolódó cikkek