Cégvilág

Fizessen többet gyengébb motorért - Új Ford stratégia

A Ford az autókereskedelemben teljesen szokatlan módon azért kér prémiumot, mert kisebb teljesítményű motort szerel az autóiba.

A megújult Ford Explorer decemberben kerül a kereskedőkhöz, alapesetben 3,5 literes, 290 lóerős V6-os motorral. Azoknak, akik az 53 lóerővel kisebb teljesítményű, 4 hengeres motorral szerelt változatot szeretnék megvásárolni, többet kell fizetniük, mint az alapmodell leendő tulajdonosainak – jelenti a Bloomberg.

A Ford igyekszik meggyőzni a vevőket, hogy érdemes többet fizetniük a jövőbeni üzemanyag takarékosságért: a 4 hengeres Explorer ugyanis a cég állítása szerint annyit fogyaszt majd, mint egy Toyota Camry. Jim Holland, a Ford vezető mérnök úgy gondolja, a stratégia beválik majd, és az ügyfelek hajlandóak lesznek többet fizetni az alacsonyabb teljesítményért. A Ford egyébként meglehetősen nehéz időkben próbálja felépíteni a stratégiáját, hiszen a benzinárak a két évvel ezelőtti csúcs óta 34 százalékot csökkentek.

A cég egyelőre nem közölte, mennyit kér a kisebb motorért, de az összeg valószínűleg 3 és 6 ezer dollár között mozog majd.

vevő motor Ford Explorer
Kapcsolódó cikkek