Cégvilág

Ön szerint, szép, vagy rossz lesz a mai nap? Ítélkezzen!

A közhangulatra negatív vagy pozitív módon ható híreket válogatja össze egy új, magyar fejlesztésű webalkalmazás, a howislifetoday.com. Az oldal felhasználói szabadon beküldhetik az általuk érdekesnek gondolt cikket, ami miatt az adott nap rossz vagy épp szép lehet. Kommentelhetnek és a feltöltött hírek alapján értékelhetik, hogy mennyire tartják találónak az egyes bejegyzések tartalmát.

A howislifetoday.com weblap a hangulatot valós időben jegyzi, ezért az tulajdonképpen a közösség hangulatának hőmérőjeként működik. Az egyes negatív, vagy pozitív tartalmú cikkekre leadott voksok alapján, a „népítélet” szerint az oldal automatikusan jelzi, hogy az adott nap szép, vagy esetleg a lehető legrosszabb.

A weblap fejlesztőinek az volt a célja, hogy a sablonos hírgyűjtő portálokkal ellentétben egy olyan kreatív oldalt készítsenek, ahol nemcsak a nap legérdekesebb híreit lehet elolvasni, de a világ történéseinek ránk gyakorolt hatásait is figyelemmel lehet követni. „Az oldal mellett egy beágyazható kisalkalmazást is fejlesztettünk, ami blogokba, weboldalakra pár kattintással beilleszthető, és így használója értesülhet arról, hogy éppen milyen a napi közhangulat” – mondta Pesti György a weblap vezető programozója.

Az oldal angol és magyar nyelvi támogatással indult, a jövőben pedig további nyelvek bevezetését is tervezik, ami nemcsak azt jelenti, hogy az oldalt több nyelven lehet majd megtekinteni, hanem azt is, hogy olyan helyi érdekeltségű hírek lesznek feltölthetőek, amik csak az adott helyről érkező látogatóknak lesznek kiszolgálva.

„Izgalmas plusz a weboldalon, hogy az éppen aktuális hangulatot grafikonokban dolgozzuk fel, elegendő adat gyűjtése után pedig terveink szerint előrejelzéseket is tudunk majd biztosítani a napi közhangulatról. Ugyan az előrejelzést csak ironikus mutatónak szánjuk, azonban lehet, hogy fogunk még pontos becsléseket is látni, hogy hogyan illene magunkat érezni holnap„ – hangsúlyozta Kristóf Mihály, a weblap projektvezetője.

hír felhasználó web internet fejlesztés
Kapcsolódó cikkek