BÉT logóÁrfolyamok: 15 perccel késleltetett adatok

514 ezer Mazdát hívnak vissza! De mi a hiba?

Már 514 ezerre bővült azon 2007 és 2008-ban gyártott Mazda 3 és 5 típusú járművek száma melyeket visszahív a vállalat.

Szerdán a 2007 és 2008-ban gyártott Mazda 3 és 5 típusú személyautók visszahívását jelentette be a társaság. A közlemény szerint az Egyesült Államokban 215 gépjárművet, Kanadában és Mexikóban 100 darabot hív vissza.

Csütörtökön a vállalat bejelentette Európában is szükséges, a közlemény szerint így összesen 514 ezer járművet hívnak vissza. Ez a legnagyobb szabású visszarendelés a cég történetében.

A bejelentés nem részletez semmilyen konkrét, a meghibásodással kapcsolatos esetet. A problémát már 2008-ban jelezték japán és amerikai vásárlók, ezidáig azonban nem rendelték el a visszahívást, mivel úgy ítélték meg, hogy annak előfordulása ritka.

A Mazda közleménye szerint a hibát az okozza, hogy egy magas nyomású csövet a korrózió károsítja, mely a szervo teljes és hirtelen leállását eredményezi.

Címoldalról ajánljuk

Tovább a címoldalra

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.