Cégvilág

Megduplázta árbevételét az RFV Nyrt.

Az RFV Nyrt. 2010 második negyedévében megduplázta árbevételét és megháromszorozta adózott eredményét 2009 hasonló időszakhoz képest. A 2010-re várt 2,294 milliárd Ft-os EBIDTA-ból fél év alatt 781,116 millió forint teljesült, ez az időarányos terv és a bázis kétszeresének közelében található érték.

Az RFV-csoport az év második negyeében megduplázta és 2,645 milliárd forintra növelte nettó árbevételét az előző év azonos időszakához képest. A nagyarányú növekedés mögött elsősorban a Thermoenergy S.R.L. gyergyószentmiklósi projektjének keretében elvégzett beruházási és szolgáltatási tevékenységekből és a Fejér Megyei Önkormányzat intézményeinek fűtéskorszerűsítésével kapcsolatos munkálatok második ütemének elkezdéséből származó bevételek állnak – tájékoztatott a társaság.

A menedzsment a régiós terjeszkedés és a növekvő beruházási méretek miatt tovább folytatta a cégcsoport finanszírozási szerkezetének átalakítását, amely célja, hogy a projektfinanszírozást fokozatosan a vállalatfinanszírozás váltsa fel. E folyamat részeként az RFV a finanszírozó bankok körének bővítésével elindította meglévő projektjei refinanszírozását: a Commerzbank Zrt. 600 millió az FHB Bank 200 millió forintos hitelkeretet biztosít a megvalósulás alatt álló fejlesztésekhez és a Takarékbank is csatlakozott a Társaság banki partnerei közé.

Az RFV az év első felében elindította fejér megyei projektjének második fázisát és a terv szerint halad az érdi közintézmények fűtési rendszereinek korszerűsítése is. Romániában a gyergyói tender megnyerése mellett a társaság felmérte számos további város táv-hőszolgáltató rendszerének állapotát is és felkészült arra, hogy eredményesen szerepeljen a zilahi és a marosvásárhelyi táv-hőkorszerűsítésre és ellátásra kiírt tendereken, ahol a helyi önkormányzatokkal közös vállalatot hozott létre. Ezekben a városokban az eredményhirdetés 2010. év szeptember közepéig várható.

Noha a konszolidált EBITDA a bázist közel kétszeresen haladja meg, értéke a mérleg szerinti eredménnyel együtt az időszakos előrejelzéstől kis mértékben elmarad a fejér megyei beruházás második ütemének csúszása miatt.

A cégcsoport működési költségei, az árbevétel növekedésénél lassabban, 162,6 százalékkal nőttek az előző év azonos időszakához képest. Legnagyobb mértékben az igénybevett szolgáltatások értéke (198,4 százalék), valamint a személyi jellegű juttatások (bérköltség és kapcsolódó járulékok – 173.5 százalék) értéke nőtt. Ezek a cégcsoport tervezett terjeszkedéséhez, forrásainak biztosításához és a szervezetének fejlesztéséhez kapcsolódó költségtényezők

A közlemény szerint az első félév során a társaság értékesítette a nem alaptevékenységeihez kapcsolódó részesedéseit, amely közel 50 millió Forinttal javította az időszak pénzügyi eredményét.

fejér megye fűtés rfv regionális fejlesztési vállalat Gyergyószentmiklós
Kapcsolódó cikkek