Cégvilág

Rekord félév az Audinál - Íme, a magyarok kedvenc modelljei

Az Audi konszern az első félévben elért 17,6 milliárd euró összforgalma 21 százalékkal alakult magasabban az előző év azonos időszakához képest.

A vállalat működési eredménye ezzel egyidejűleg ennél lényegesen nagyobb arányban, 61,6 százalékkal növekedett, és 1,3 milliárd (823 millió) euróval az Audi története során újabb rekordnagyságú első féléves eredményt könyvelhetett el.

A gazdasági év első hat hónapja során az Audi kiszállításai – az előző év első feléhez képest 19,1 százalékkal több – 554 939 járművel szintén rekordmennyiséget értek el. A cég 21 százalékkal, összesen 17,6 milliárd euróra növelte forgalmát. Ennek során a vállalat működési eredménye 61,6 százalékkal, több mint 1,3 milliárd (823 millió) euróra emelkedett.

A 2010-es év során összesen 12 új modell sorozat várható a piacra, köztük az új belépőmodell A1, valamint az A7 Sportback. A vállalat minden beruházást saját forrásból finanszírozott, pozitív mérleggel. A nettó cash-flow 36,2 százalékkal 1,9 milliárd euróra emelkedett.

Az Audi bizakodva tekint a teljes évre: Vásárlói kiszállításainkkal még az idei év folyamán át kívánjuk lépni az 1 millió 80 ezer darabos határt – jelentette ki Peter Schwarzenbauer, az Audi marketingért és eladásokért felelős igazgatótanácsi tagja. E volumen 13,7 százalékos növekedést jelentene az előző esztendő 949.729 kiszállított járművéhez képest.

Az Audi Hungaria június végéig 32 százalékkal több, összesen 877 ezer motort gyártott, mint egy évvel korábban. Emellett negyedével bővült a járműgyár teljesítménye, miután jelentősen emelkedett a Győrben készülő sportkocsik iránti igény a világpiacon.

A cég közlése szerint az év első ható hónapjában 728 Audi talált gazdára Magyarországon, a legerősebb hónap az április volt. A legnépszerűbb modell az Audi A3 volt, 179 darabos eladással, amelyet az A4 követett, 142 darabbal, a harmadik legnépszerűbb az A4 Avant volt, 118 darabos eladással.

eladás eredmény Audi Schwarzenbauer avant A3 A4 értékesítés félév
Kapcsolódó cikkek