Cégvilág

Szemüveg nélküli 3D tévéket fejleszt a Toshiba

A japán gyártó ma bejelentette, hogy olyan háromdimenziós televíziókat dob piacra, amelyekhez nem lesz szükség speciális szemüvegre.

Az már biztos, hogy a Toshiba előrukkol az új fejlesztésű televíziókkal, de a japán cég nem erősítette meg a Jomiuri üzleti lap értesülését, mely szerint már az év végétől kaphatóak lesznek az új készülékek - jelenti az AP. A napilap úgy tudja, hogy a Toshiba a Mitsubishi technológiáját használja majd, amelynek lényege, hogy a televízió egyszerre vetíti ki a különböző szögből rögzített képeket, ezzel keltve térhatást. A jelenleg kapható 3D monitorok egyébként szintén ezt az elvet követik.

A vezető televíziógyártók, így a Sony, és a Panasonic szintén értékesíti 3D televíziókat, de ezek mindegyikéhez szemüveg szükséges. Jelenleg is kaphatóak már olyan képernyők, amelyek speciális szemüveg nélkül is képesek a háromdimenziós ábrázolásra, de ezeknél a néző csak egy bizonyos pontról láthatja a térbeli képet, a minőség pedig jóval a szemüveges verzióké alatt marad.

toshiba 3D háromdimenziós szemüveg
Kapcsolódó cikkek