Cégvilág

A Corsánál is kisebb autóval rukkol elő az Opel

Az Opel bejelentette: Németországban kezdi meg első miniautójának gyártását, amelyet a Ford Ka riválisának szán.

Nick Reilly, az Opel vezére úgy fogalmazott: az új miniautó fontos szerepet tölt majd be a cég növekedési stratégiájában. A General Motors német leánya eddig nem gyártott miniautót. Holott az olyan szubkompaktok, mint a Ford Ka vagy a Volkswagen hamarosan bemutatandó Up nevű modellje, a válság hatására rendkívül sikeresek – jelenti az Automotive News Europe.

A tervek szerint az egyelőre Junior névre hallgató új modellt az Opel Eisenach-i gyárában szerelik össze 2013-tól, 90 millió eurós fejlesztési költség mellett. A Junior 1 600 alkalmazottnak biztosít munkát a németországi gyárban. Reilly innovatív technológiát, és izgalmas designt ígért az új modell kapcsán, az adekvát üzemanyag-takarékosság mellett. Az Opel vezére hozzátette, hogy a mini modellt a jövőben elektromos verzióban is gyárthatják.

Az Opel már 2004-ben belépett volna a miniautó szegmensbe a Trixx nevű modellel, ezt az autót azonban a General Motors a genfi bemutatót követően nem kezdte el gyártani. Az anyavállalat a közelmúltig úgy vélekedett, hogy a német márkának távol kell maradnia ettől a kategóriától, hogy ezzel helyet adjon a konszern másik tagjának, a Chevroletnek. Nick Reilly azonban meggyőzte a GM vezetését arról, hogy strukturális változások mentek végbe az autóvásárlók szokásaiban, akik mostanra elkötelezettek a kisebb autók vásárlása mellett.

junior szupermini Opel Chevrolet
Kapcsolódó cikkek