Cégvilág

Menekülő Microsoft menedzserek?

A Microsoft vezető szoftvermérnöke, Ray Ozzie ma bejelentette távozását. A Bill Gates egyik legfontosabb munkatársának tartott szakember kilépése a Bloomberg szerint komoly gondokra utalhat.

Ozzie 2005 óta dolgozott a Microsoftnál és az alapító Bill Gates visszavonulását követően az elemzők egyetértettek abban, hogy a fő szoftvermérnök lesz az egyik meghatározó figura a Microsoft életében. A menedzser azonban most távozik a cégtől és nem ő az első, aki elhagyja Redmondot, mióta Steve Ballmer átvette a cég irányítását.

Robbie Bach, a szórakoztatóipari részlet vezetője májusban mondott fel, az üzleti szektorra szakosodott Stephen Elop pedig a múlt hónapban hagyta el a Microsoftot a Nokia vezérigazgatói székéért. "Ha sokan elhagynak egy cégvezető, egy idő után felmerül a kérdés, milyen az adott menedzser" – fogalmazott Michael Gartenberg, a Gartner elemzője a Bloombergnek nyilatkozva. Steve Ballmer egyébként közölte,  hogy Ozzie egy darabig még a cégen belül marad és pozícióját állítólag később sem töltik be, mert a Microsoft vezére szerint elég szakemberrel rendelkeznek.

Gates szoftvermérnök elop ballmer Ozzie Microsoft
Kapcsolódó cikkek